Set og sket i 2011

Traditionen tro er det tid til at lave en opsummering over, hvad der er sket i vores liv i løbet af det forgangne år. Det har været et fantastisk spændende år med mange begivenheder for os. Heldigvis har året hovedsageligt været fyldt med gode oplevelser. Desværre har det også betydet, at vi har haft ret travlt med at leve livet i det år der er gået, og derfor ikke har haft så god tid til at oprette indlæg her på hjemmesiden. Det håber vi bliver bedre til næste år.

Det har derudover været et år, hvor Dann har været væk i mange weekender. Det har vi aftalt skal være lidt mindre i året der kommer, da vi gerne vil prioritere tid sammen.

Nedenfor kan I læse om de vigtigste begivenheder gennem 2011 for familien Bleeker Pedersen.

Januar

Året startede i Skallerup Klit med den traditionsrige nytårstur med vores gode venner. Det var, som altid, en fantastisk god tur. Januar måned bød på en rigtig hyggelig weekend, hvor vi havde hele weekenden sammen. Det var også i januar, at Signe blev optaget på Musik & Bevægelse. En aktivitet der har fyldt noget næsten hver onsdag aften gennem hele året.

Februar

Det var i starten af februar, at Signe begyndte selv at kravle ind og ud af hendes tremmeseng. Det var også i februar måned, at Signe for første gang kravlede ud af sin seng om morgnen og selv gik ind på vores soveværelse for at sige godmorgen. En aktivitet der sidenhen er blevet en fast del af vores morgner, da Signe fortsat vågner en del før os.

Februar var også måneden hvor Dann bestod det sidste fag på hans psykologistudie. Det betyder, at Dann nu kun mangler at lave to hovedopgaver før han er helt færdig. Arbejdet med de hovedopgaver er ikke planlagt til et bestemt tidspunkt endnu, men Dann håber at få startet på den ene i løbet af 2012.

Marts

I marts måned blev Dann også 31 år gammel, og det blev naturligvis fejret. I år var det dog lidt anderledes end normalt. Normalt skulle Dann på dette tidspunkt være i København hver onsdag (fødselsdagen var en onsdag), men han havde fået lavet det om denne dag. Derfor fik han en fødselsdagsgave i form at at kunne tage med Signe til Musik & Bevægelse. En rigtig stor oplevelse. Derudover var der en masse gode gaver – ikke mindst billetter  til at se Seinfeld i København (se under juni).

Den 31. marts var ikke kun slutningen på måneden og på kvartalet, det var også slutningen på Lenes ansættelse i Syddjurs Kommune. Det var rigtig ærgerligt, at Lene ikke fik mulighed for at fortsætte deroppe. Heldigvis havde hun haft nogle rigtig gode 9 måneder, hvor hun har lært meget.

April

April måned startede med at Dann skiftede ansvarsområde internt i TDC Erhverv. Det betød for det første, at han fremover ikke skulle være i København hver onsdag. Danns uger var nu fordelt mellem Århus hver mandag og onsdag, Ålborg hver anden tirsdag, Odense hver torsdag og København hver fredag. Det betød nogle lidt mere hektiske hverdage med mere rejseaktivitet, end vi har været vandt til, men til gengæld betød det, at Dann nu kunne tage Signe med til Musik & Bevægelse. Noget de begge har nydt i løbe af året.

Det var også i april, at Signe fik fortalt om sit fulde navn for første gang: Signe Bleeker Pedersen. Helt korrekt er det nu ikke, da hun havde sagt det før, men dette var første gang hvor hun ikke talte os efter munden, men havde forstået betydningen.

April måned bragte os også en fantastisk påskeferie med en masse gode oplevelser. Det blev blandt meget andet til en tur til Horsens, en tur til Randers Regnskov, en tur til Aqua, en tur med tog og meget meget mere.

Maj

Det var i man måned at Signe blev 2½ år gammel og det er tydeligt at mærke, at hun ikke er så lille mere. Hun taler livligt, er blevet modig overfor mange ting og hun har fået sine egne meninger.

Signe var i Djurs Sommerland i midten af maj. De var så stort et hit, at vi købte et årskort. Et årskort der er mere end rigeligt tjent hjem i løbet af året. Vi er helt sikre på, at vi også skal have et årskort til næste år.

Maj måned var tidspunktet for den første rigtige “kærestetur”, som vi tog på uden Signe (der blev passet af farmor og farfar). Det skete ved at vi tog på en forlænget weekend til Rom. Lene fik turen i julegave året før og nu var det blevet tid til at indløse den. Rom har en speciel betydning for os, da det var her Dann friede til Lene. Turen var derfor både fantastisk i sig selv, men også i forhold til de minder, vi havde fra byen.

Som forberedelse til turen købte vi et nyt kamera, for at vi kunne tage nogle gode billeder fra turen. Det køb har vi sidenhen været rigtig glade for, selvom GPS delen af kameraet ikke virker ordentligt.

I løbet af turen var der både gode og dårlige madoplevelser. Nogle resturenter i Rom er turistfælder og andre er fantastiske. Det er utrolig svært at se på forhånd (selvom man altid skal gå langt udenom dem, der har billeder af maden). Det var derfor en blandet madoplevelse. Næste gang tror jeg vi bruger lidt mere tid på at finde forslag til spisesteder, inden vi tager på storbyferie.

Turen til Rom startede den 18. maj og foregik ved at tage toget til København og derefter fly for at ankomme sent om aftnen til Rom. Den første dag i Rom handlede meget om at gå rundt og se alle de spændende pladser og gode seværdigheder . Feriens anden dag i Rom gik primært med en tur på Palentinerhøjen, Forum Romanum og derefter en tur gennem midtbyen. Den tredje og sidste dag i Rom gik primært med en tur til Vatikanet og ellers en tur rundt i centrum af byen for at sige “farvel” . Turen gik fra Rom til Hørning den 22. maj 2011, og foregik ganske udramatisk, selvom det var en lang dag hvor vi tog fra Rom klokken 04 om morgnen og først var hjemme i Hørning omkring 19.

Vi havde en rigtig god oplevelse med turen, selvom vi naturligvis savnede Signe undervejs. Derfor havde vi også planlagt, at vi havde en dag derhjemme sammen med Signe efter turen til Rom. På den måde fik Signe også lidt ekstra opmærksomhed, efter vi havde været væk hjemmefra et stykke tid. Det var en rigtig hyggelig dag.

Vi er begge to glade for storbyferier. Det betyder, at vi tit får gået en hel del i løbet af sådan en ferie. For at få syn for sagen, så valgte vi denne gang at optage de gåture, vi gik i Rom. Det blev til et sjovt kort over, hvor vi har gået (så længe batterierne på mobilen kunne holde).

I slutningen af maj var Signe og Dann en tur i Randers Regnskov igen. Det var en rigtig hyggelig tur for far og datter. Det var også i slutningen af maj at Signe og Dann tog på en tog-tur. Lene kørte til stationen og herefter tog Signe og Dann en tur med toget – frem og tilbage igen. Signe syntes det var fantastisk og siden har vi typisk valgt at tage toget ind til Århus, når vi skal derind alle tre. Det er nemmere med parkering, og Signe synes det er skønt.

Juni

Den 1. juni fik Signe en trampolin, hun kunne bruge herhjemme. Den har siden givet hende rigtig mange gode timer. Vi købte den, da Signe var helt vildt med trampolinerne i Djurs Sommerland, og så skulle hun da også have en herhjemme. Signe var meget begejstret, da vi pakkede den ud og spurgte konstant “Må jeg hoppe nu”, mens den blev samlet.

Signe fik mulighed for at prøve en af de “rigtige” trampoliner hurtigt derefter, da vi allerede den 2. juni tog en tur i Djurs Sommerland. Vi prøvede en masse ting, og Signe var allerede mere modig end sidste gang, vi var på besøg. Dette var også en af de første gange, hvor Signe holdt sig fint vågen uden at sove til middag.

Lørdag den 4. juni var Signe og far på tur med tog og bus ind til Århus. Turen med bussen var ikke planlagt, men Signe blev meget fascineret af en bus hun så inde i Århus, så selvfølgelig skulle vi prøve den. Det blev til en rigtig hyggelig tur, hvor Lene mødte os inde i byen.

Søndag den 5. juni var fars dag. Det var en skøn oplevelse at have en hel dag, hvor man kunne gå og være stolt over at være far. OK, det er nok stadig mest Signes dag, men det føltes alligevel godt. Ved godt at det er en kommerciel opfindelse, men det føltes alligevel godt.

Mandag den 6. juni havde Dann en fantastisk oplevelse. Vi var nemlig i København for at se Seinfeld Live. Det var Danns fødselsdagsgave fra Lene, der blev indløst den dag. Det var en oplevelse, som aldrig vil blive glemt – en oplevelse som Dann stadig tænker tilbage på med glæde. En oplevelse hvor Seinfeld til fulde leverede det, han skulle.

I pinsen var vi på en familietur med Lenes side af familien. Turen gik til Livø, og var utrolig hyggelig. Det var en tur, hvor Signe for første gang skulle sejle, og det var hun meget begejstret for. Hun glæder sig allerede nu, til hun skal prøve det næste gang.

I slutningen af juni spiste vi på Jensens Bøfhus, og der blev vi overrasket over Signe, da hun pænt svarede “Du må godt tage min tallerken” til tjeneren, der gerne ville rydde af bordet. En bemærkning vi ikke lige havde forventet fra vores 2½ årige. Dagen efter dette besøg var vi på en familietur til Sculpture by the Sea. Det var en rigtig spændende og hyggelig tur, som Signe stadig kan tale med om, når hun ser billederne derfra.

Juli

Måneden startede med, at Dann havde en weekend sammen med Signe. En weekend hvor der var tid til hygge, leg, tur til Randers Regnskov og meget meget mere. Det var en fantastisk hyggelig weekend, hvor der var tid til at være sammen på Signes præmisser. Noget der i månederne forinden ikke havde været meget tid til. Der er ingen tvivl om, at Signe hyggede sig. Hun spurgte nemlig, om jeg ikke kunne blive hjemme fra arbejde om mandagen.

Den 7. juli havde vi fire års bryllupsdag. Den blev fejret ved at Lene kom til København, hvor Dann var i forvejen. Herefter havde vi en rigtig hyggelig aften i København. En aften der sluttede i en suite på et hotel, hvorefter vi tog hjem til Hørning dagen efter. Det var mærkelig at være væk fra Signe, (der blev passet af mormor), men en fantastisk god måde at fejre det på.

Lene blev 32 år gammel den 15. juli. Det blev en dag hvor vi hyggede os rigtig meget sammen hjemme i Hørning.

Den sidste lørdag i juli var vi på tur med nogle venner og deres børn i et legeland. Det var en utrolig sjov oplevelse både for børnene og for de voksne. Signe var lige lidt for lille til de fleste ting, men sammen med en far der beredvilligt kravlede rundt i alle tingene sammen med hende, så gik det fint. Næste gang vi kommer der, så er vi sikker på at hun hellere selv vil på udforskning.

Den 30. juli fik Signe et badebassin. Et badebassin som hun var, og er, super glad for. Det er blevet brugt flittigt hen over sommeren af en meget glad Signe.

August

August måned startede med, at Dann afholdt et fire dages internatkursus i JCI. Herefter startede vores sommerferie med en tur til Frankrig. Den første dag i Frankrig gik med afslapning og ikke mindst med, at Signe hyggede med sin farmor og farfar. Den anden dag i Frankrig blev også brugt på afslapning, men også med nogle mindre tur. Den tredje dag var med lidt længere ture. Først til Grey, som er Danns “hjemsted” i Frankrig. Dernæst en rigtig hyggelig tur til Dole. Den fjerde dag i Frankrig blev også brugt på noget hyggeligt afslapning. Hermed sluttede et kort besøg i Frankrig. Efter besøget i Frankrig havde vi besluttet os for at køre forbi en tysk by med navnet Würzberg på vej hjem. Både fordi det gjorde turen kortere og ikke mindst fordi det så ud til at være en rigtig hyggelig by. Det blev bekræftet, da det viste sig at være en rigtig hyggelig by, som vi gerne vil tilbage til. Dagen efter gik turen igen til Hørning.

Hjemvendt fra Frankrig stod det på hygge med udgangspunkt i Hørning. I løbet af de mange ture holdt vi en hviledag, hvor Signe kom med en række guldkorn. Eksempelvis konstaterede hun, at mor spilder tit, når hun spiser. En af turene blev til Djurs Sommerland, der blev besøgt for sidste gang i 2011. Turen var, som altid, rigtig god. Signe hyggede sig og det gjorde hendes forældre bestemt også.

Ferien var dog på ingen måde slut. Den stod derimod på en tur til Frederikshavn for at tage i et badeland. Dagen var rigtig hyggelig og Signe var tydeligt rigtig glad for at være i det badeland. Den efterfølgende dag i Frederikshavn blev nydt i fulde drag med både en bytur og naturligvis rigeligt tid i badelandet. I badelandet var der en rutsjebane. En relativ lang rutsjebane, som kun var for store børn og voksne. Signe syntes at far skulle prøve den og da far kom tilbage efter at have prøvet den, mente Signe, at far skulle have tapperhedens mærke, efter en tatovering, der bliver givet i en barbiefilm for en heltedåd. Den sidste dag i ferien blev også brugt i badelandet ,selvom turen gik mod Hørning igen. Det var en helt fantastisk ferie.

Signe har, som næsten alle andre børn, en sød tand. I 2011 er der ingen tvivl om, at hendes foretrukne dessert har været creme brulee, som hun også lærte at udtale i august måned. Det er i øvrigt et ord, hun har holdt fast i siden og noget, som hun har nydt at spise mange gange. Det var også i august, at Signe rigtigt begyndte at forholde sig til, at hun hedder mere end Signe. Hun har længe vidst, hvad hendes fulde navn er, men i august udtalte hun, at hendes bamse Plys faktisk hedder Plys Bleeker Pedersen. Et sødt træk der viste, at hun havde fanget, hvad det betød.

September

Den største begivenhed i september måned var desværre ikke positiv. Danns farfar afgik ved døden den 6. september 2011. Det fyldte naturligvis meget for såvel Dann som for resten af familien.

September var også måneden, hvor Dann deltog i den årlige klassefest for hans gamle folkeskole. En årlig begivenhed, som Dann glæder sig til at deltage i hvert år.

Oktober

I oktober var  Dann var afsted på det første af to kurser, for at få hans Insights akkreditering. En akkreditering han både er rigtig glad for og stolt af.

Det var også i oktober, at vi alle tre var afsted på en ferietur med Lenes familie til Bogense. Turen var super hyggelig, selvom vi (Signe) godt kunne savne det badeland, der typisk plejer at være med på disse ture. Til gengæld var der tid til at tage en tur til Odense Zoologiske have. En tur som Signe fik rigtig meget ud af, og som hun bestemt også hyggede sig rigtig meget med.

Den 25. oktober var Signe til samtale i børnehaven. Det var hendes første møde med børnehaven. Et møde om hendes kommende start i børnehaven. Det var mærkeligt for forældrene at en epoke i dagplejen nærmede sig sin afslutning. Signe var dog tydeligt stolt over at det var tid til børnehaven.

November

November var måneden, hvor Signe blev tre år. En ret stor begivenhed for såvel Signe som forældrene. Det var også en begivenhed, der blev markeret med en god fødselsdag på selve dagen og efterfølgende. Det var, og er, slet ikke til at forstå at Signe er blevet tre år gammel. Det er dog meget synligt for os at Signe er blevet tre år, idet hun startede i børnehaven den 1. november 2011.

I starten af november holdt vi den årlige nytårstur. Ja, det var lidt mærkeligt, at det lå i november, men det var det der passede bedst ind i planlægningen i 2011. Turen gik til Lalandia og var super hyggelig.

Lene startede i et nyt løntilskudsjob hos Århus Kommune den 21. november 2011. Et job som hun er super glad for.

Den 26. november var dagen hvor vi (Lene og Dann) havde været kæreste i 10 år. Tiden er  på den ene måde gået super hurtigt og på den anden måde super langsomt. Hurtigt fordi det føltes som i går og vi stadig er lidt nyforelskede. Langsomt fordi vi næsten ikke kan huske, hvordan det var før. Vi fejrede det med en super hyggelig aften i byen bare os to. Dejligt med lidt “os-tid”.

November måned var også der hvor Dann for første gang var censor på Universitetet. Dann blev nemlig beskikket som censor og har været så heldig at få lov til at udøve dette hverv. Og når vi nu er ved det, så var det også i november, at Dann var til det sidste kursus inden eksamen i hans Insights akkreditering.

December

Den søde juletid. Signe var denne gang så stor, at det var tid til at få skabt vores egne juletraditioner. En af dem blev, at vi skulle bage småkager. En anden at vi afholder en julefrokost den 2. juledag for Danns familie. En tradition vi overtog fra Danns farmor og farfar. Vi har også fået pyntet op til jul, fået julekalender og hygget os rigtig meget i hele julen.

En lørdag morgen i december vågnede Signe, gik ind til sin far og sagde: “Her er sutten, jeg er en stor pige nu”. Turen gik nu straks til BR for, at Signe måtte vælge en hvilken som helst gave. Det blev til et fint lille “Pinky Pie” dyr, som hun stadig er rigtig glad for. Hun har holdt hvad hun lovede, og har ikke brugt sut siden. I løbet af december var det også tid til, at vi tog ind og afleverede sutten til julemanden i Salling. Her fik Signe en fin gave (en bamse fra Teletubbies) som tak for sutten. Hun fik også et fint “sutte bevis” og en anden lille gave som alle børnene fik (en lille bamse-mus). Signe var pavestolt, da hun fik gaven af julemanden, fordi hun var stoppet med at bruge sut… og mor og far er super stolte af, at hun har viljen til at beslutte “nu er det slut”.

Dann bestod i december måned hans Insights akkreditering og må nu både undervise i modellerne samt give personlige tilbagemeldinger til dem, der får en personprofil. Det var, og er, Dann rigtig glad for.

December var en utrolig hyggelig tid, men den bar også præg af at Lene var startet i et nyt job og vi derfor havde en masse praktiske ting, vi skulle have til fungere i hverdagen – ikke mindst nu, hvor Signe var startet i børnehave.

Måneden sluttede med en super hyggelig nytårsaften sammen med en række gode venner. En nytårsaften hvor Signe holdt sig vågen til langt over midnat.

Året der gik i opskrifter

I løbet af de sidste par år er der kommet en lang række opskrifter til på hjemmesiden. Og skrifterne dukker op, når vi mener de er klar til at indgå i vores opskriftsbog herhjemme og ikke mindst, når de kan blive en fast del af vores madplan. Vi havde ikke regnet med, at opskrifterne ville blive brugt så meget, men i 2011 har det faktisk været den del af hjemmesiden, der er mest besøgt. Specielt opskriften om hasselbagte kartofler har været et stort hit i løbet af juleferien og specielt nytårsaftensdag.

Det blev et år hvor vi fik prøvet en del nye ting, men hvor der ikke var så mange nye opskrifter på hjemmesiden. Det skyldes dels, at vi har prøve en masse ting, som enten ikke er helt færdige endnu, eller som vi ikke synes er særligt gode (hvidløgssuppe er eksempelvis ikke et hit hos os). Derudover er det også året, hvor bagning og desserter for alvor indfandt sig på listen over opskrifter. En tendens der nok kommer til at fortsætte fremadrettet.

Nedenfor følger en oversigt over de 16 nye opskrifter, der er kommet til i løbet af 2011.

Afrunding

Det er ikke blevet til alt for mange indlæg i det forgangene år, og selvom vi gerne så at det blev anderledes i 2012, så tror vi ikke på at vi finder tiden til det. Vi håber derfor I vil tage til takke med det vi, trods alt, får lavet.

Med ønsket om et godt og lykkebringende nytår til alle.

Kh

Lene & Dann