Påskeferie 2011

Nu er ferien forbi og vi har rigtig hygget os. Signe er et glad barn, med masser af gang i. Der skal helst ske noget hele tiden og når vejret er så godt som nu, vil hun meget gerne være udenfor og lege. Det har vi haft rigtig god tid til og det har været super.

Der var tid til at lave mad

Dann kan rigtig godt lide at lave mad. Det blev der heldigvis også god tid til i løbet af ferien. I løbet af de første par dage lavede Dann en plan for hvad han gerne ville lave, og den blev heldigvis godkendt af Lene. Det har betydet, at Dann har brugt en del af hans ferie i køkkenet med at prøve nye ting. Heldigvis har det været til stor glæde for såvel Signe som Lene. Ikke mindst Signe, der har fået lov til at være med til at lave en del af maden.

Det har været hyggeligt for Dann at lave, og hyggeligt for hele familien at spise. Signe var specielt glad for de hjemmelavede pølsehorn samt pizza med pølser. Madplanen for ferien kan ses i overskrifter nedenfor.

Lørdag Hjemmelavet pasta med tomatsovs
Søndag Pasta
Mandag Gazpacho
Tirsdag Salat med stykker af kylling
Onsdag Pretzels  

Grill: bøffer, kartofler

Brød: fransk- og rugbrød

Torsdag Pizzasnegle 

Kartoffelgratin, med baconstykker

Fredag Hjemmelavet pizza og pizza calzone
Lørdag Grøn pasta fettuccine 

Frittata m. peberfrugt, løg, tomat og svinekød

Søndag Foccacia  

Pølsehorn

Tomatsuppe og kanapeer

Mandag Hjemmelavede rundstykker 

Rugbrød

Poliâne-brød (eller rettere en efterligning)

Tomatsalat

Agurkesalat

Olie-eidikke dressing

Hjemmelavet tørret grøn pasta. Olie/eddike dressing til

Kanapeer med æg, ost, hvidløg og pesto

Vi har også været på tur

Mandag tog vi til Horsens og gik en tur der og fik også lige købt et par kondisko til Signe. Hun var ret stolte af dem, for de var hvide og lilla. Vi tog hjem i tid til, at Signe kunne sove hjemme. Det var dog lidt en kamp at holde hende vågen i bilen, men det lykkedes. Eftermiddagen gik med at lege og hygge.

Tirsdag var Dann inde i byen og Signe og Lene legede med Magnus og hans mor. Vi sad og hyggede og drak kaffe og snakkede, mens børnene legede og trissede rundt. Da Dann kom hjem brugte vi tiden udenfor, hvor vi gik en tur og legede med andre børn på vejen.

Onsdag tog vi i Randers Regnskov med vores søde naboer og deres søn på 19 mdr. Han var så heldig også at have sin mormor med. Sådan en tur i Randers Regnskov er noget, som Signe synes er så sjovt. Hun glædede sig meget til turen og snakkede om den fra om aftenen til længe efter, at turen var overstået. Der er utrolig meget at se i Randers Regnskov og det foregår selvfølgelig mest på børnenes vilkår. Men til gengæld hyggede de rigtig meget begge to. Der var også tid til at sidde udenfor i det gode vejr og spise lidt mad. En indhegning med geder og kaniner var der også. Signe er klart mest vild med fiskene, men skildpadder, krokodiller, aber og fugle hitter også. Det var en rigtig god tur.

Da Signe skulle sove kørte vi hjemad, men hun var for begejstret til at falde i søvn med det sammen, så hun holdt helt indtil Århus Nord. Hun nåede at sove 20 min. Bagefter skulle vi købe ind til hele påsken. Signe opførte sig rigtig fint indtil slutningen af turen, hvor hun var træt og ikke gad mere. Det resulterede i, at Signe og hendes mor sad midt i Superbrugsen på gulvet og tegnede på vores indkøbsseddel. Hun måtte også bæres ud, fordi hun ville blive og tegne!

Vi prøvede at ligge hende ud og sove efter vi kom hjem. Men det lykkedes ikke og hun kom op igen og vi gik ud og legede. Der kunne også lige blive til en tur på lossepladsen med affald og en tur i Superbrugsen med flasker.

Torsdag hyggede far og Signe sig hele formiddagen med at lege og rydde op. Lene kørte en tur med sin mor. Eftermiddagen gik med leg, leg og atter leg udenfor. Signe kan godt lide at lege udenfor og har heldigvis nogle rigtig gode legekammerater på vejen, hvor især Magnus og Benjamin er i rigtig høj kurs. Hun har bl.a. udtalt: “Hvor er min Benjamin?”

Fredag tog vi til Aqua i Silkeborg. Vejret var kanongodt og Signe var så glad for at se fiskene igen. Desværre lykkedes det ikke rigtigt at røre nogle af fiskene denne gang. Efter at have set fiskene indenfor gik vi udenfor og legede i sandkasse, i vand og spiste lidt mad. Signe og Dann var også inde for at klappe får og geder. Det var lidt skræmmende, men også rigtig sjovt og Signe var derinde i flere omgange. Hun synes også, at det var sjovt at gynge i en sansegynge. Turen sluttede med at Signe gik rundt indenfor og sagde højt farvel til alle fiskene og vinkede til dem.

Eftermiddagen gik endnu en gang med leg udenfor

Lørdag tog Signe og Dann ind til byen med toget. Signe elsker at køre i tog. Det er et kæmpe hit hos hende. Inde i byen hyggede de sig rigtig meget og Signe fik lov til at vælge sine nye sandaler selv. Hun valgte selvfølgelig et par lyserøde, da det klart er yndlingsfarven. Det blev vist også tid til en is, noget brød og pølsehorn.

Eftermiddagen gik endnu en gang med leg udenfor.

Søndag gik med leg udenfor. Signe var ude at lege fra omkring kl. 9 til 19.30 om aftenen kun afbrudt af middagslur og mad. Mandag gik Signe og Lene en lang tur og kiggede på en sø i nærheden og var ovre og gå ved en bæk og sidde på en bænk og slappe af. På turen hjem kom vi forbi Magnus hus og blev inviteret indenfor i haven til hygge og leg. Hans mødregruppe var på besøg og Signe hyggede sig rigtig meget sammen med dem alle og ville ikke hjem. Hun havde heller ikke den store lyst til at sove, men overgav sig til sidst. Efter hun vågnede gik vi ud igen. Vi hyggede hele eftermiddagen.

Hele ugen har vi fået fantastisk mad lavet af Dann. Han har hygget sig indenfor med at lave kompliceret mad, mens Signe og Lene har leget udenfor.

Signe har som skrevet ovenpå virkelig nydt at være ude og lege og har heldigvis en masse gode legekammerater på vejen, som altid byder velkommen indenfor i deres have. Både Magnus og Benjamin har haver, der er hegnet ind, så de ikke kan komme ud og det er dejligt, så man kan slappe lidt af, mens ungerne leger. Signe elsker også at køre scooter og gå ture.

Det er et fantastisk sted, vi bor. Folk er så søde og har altid lige et glas vand til børnene i varmen og ofte også en bolle og et stykke frugt. Samtidig behøver vi aldrig være bekymret for, at Signe måske larmer lidt. Det gør de andre børn også… Man bliver budt indenfor og det er dejligt. Signe nyder det og det gør hendes forældre også.

Det har været en fantastisk ferie!

/Lene & Dann