Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizzaFor en uges tid siden havde vi lyst til pizza. Det var ikke så lang tid siden vi sidst købte en færdig pizza fra det lokale pizzasted. Derfor var vi begge enige om at vi ville lave vores egen. Noget vi rigtig godt kan lide at gøre, men ikke gør alt for tit.

Ingredienserne blev købt, og hurtigt derefter var der en varm færdigbagt pizza der var klar til at blive spist… det smagte rigtig godt.

Nedenfor er den grundopskrift jeg bruger. Denne gang lavede vi en pepperoni pizza med: løg, rød peber, ost, pepperoni. På et lille hjørne kom jeg noget frisklavet pasta 2 minutter inden den skulle ud af ovnen. Det fungerede også godt.

Ingredienser

 • 250 gram mel
 • 1,25 dl vand
 • 25 gram gær
 • ½ tsk sukker
 • ½ tsk salt
 • 2 spsk (oliven)olie
 • 1 ds (400 ml) flåede tomater
 • 1 spsk oregano

Fremgangsmåde

 1. Lav en bunke med mel på bordet og lav et hul i midten (alternativt kommes melet i en skål)
 2. Varm vandet så det  bliver lunkent
 3. Bland gær, sukker, salt og olie i vandet (gøres i hullet i dejen)
 4. Ælt dejen sammen
 5. Lad den hæve i en periode (her kan der bruges koldhævning)
 6. Ælt dejen
 7. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud på størrelse med en bradepande
 8. Placer dejen på bradepanden og lad den hæve i ca. 20 minutter
 9. Blænd tomater og oregano
 10. Hæld blandingen ud på pizzabunden og spred den jævnt over det hele
 11. [ Kom diverse ingredienser på ]
 12. Pizzaen bages i 20 minutter ved 200 grader (forvarmet)
 13. Lad den hvile i et par minutter, hvorefter den serveres

3 thoughts on “Hjemmelavet pizza

 1. Et lille tip hvis man gerne vil have hvidløg på ens pizza. Klargør et antal hvidløgsfed og pres dem ud i en lille skål. Dæk dem med olie og lad det trække en dags tid. Du har nu en rigtig god hvidløgsblanding du kan komme på din pizza – præcis som de gør på et pizzasted.

  /dann

 2. Pizzasten
  For et stykke tid siden købte vi en såkaldt pizzasten til brug i ovnen når vi laver pizza. Tanken bag en sådan er at kunne give pizzaen en masse direkte undervarme i dejen når den kommer ind. Derfor skal den også varmes godt op inden pizzaen kommer på den. Vi har vænnet os til at varme hele ovnen op på 275 grader i 15-30 minutter inden pizzaen skal ind. Det virker rigtig godt for os.

  Resultatet har været nogle pizzaer, som får en lidt bedre bund end normalt. Bunden er stadig ikke helt så sprød og mørk som man kan få i et pizzeria, men det er en konsekvens af manglen på varme i en normal ovn – her kan vi jo kun komme op på 275 grader.

  Mel gør forskellen
  Vi har indtil nu lavet dejen til pizzaer med normalt hvedemel. For nylig skulle vi lave pizza i en ovn der ikke var alt for god, så vi købte noget Amo Pizzamel (der var ikke Tipo00 i supermarkedet), og jeg må ærligt indrømme at resultatet blev fantastisk.

  Faktisk blev det aldrig til noget med den dårlige ovn, så vi brugte i stedet vores almindelige ovn med en pizzasten. Jeg må indrømme at resultatet blev fantastisk! Melet gør virkelig en forskel – meget mere end jeg havde regnet med.

  Fremadrettet er det uden tvivl “rigtigt” mel der bliver brugt til pizza herhjemme.

  Den nye opskrift på dej til pizza
  2 dl vand
  25 gram gær
  1 tsk salt
  300 gram mel
  2 spsk olivenolie

  Varm vandet op til det er lunkent. Bland gæren og olien i vandet.
  I en skål blandes salt og mel godt sammen.
  Ælt det hele rigtig godt sammen.
  Lad dejen hæve i 1 times tid
  Del dejen i klumper til pizza’er – vi laver 2 store og en mindre (det passer til vores pizzasten og tilhørende “svupper”).
  Lad klumperne hæve i yderligere 30 minutter (eller længere)
  Lav pizza’er ud af klumperne med hånde eller alternativt en kagerulle.
  Lad pizzaen hæve lidt tid (5 minutter er fint) inden der kommes ingredienser på.

  Tomatsaucen
  1 ds (400 gram) flåede tomater
  1/4 dl olivenolie
  6 friske blade basilikum
  1 tsk salt
  1 fed hvidløg

  Det hele blendes sammen og saucen kommes på pizzaen. Det er vigtigt at pizzaen ikke får for meget sovs, da den så bliver for “svampet”. Saucen ovenfor er mere end rigeligt til fire pizzaer.

  Pizza som de ikke laver den på vores pizzeria
  Til den nye pizzadej skulle vi lige prøve at lave en anden type pizza end den de normalt laver på vores pizzeria, så der var købt frisk mozzarellaost, tynde skiver lufttørret skinke, rucola salat og parmesan til formålet.

  Efter pizzadejen var lavet og der var kommet et lille tyndt lagt tomatsauce ud på den blev der lagt ca. 80 gram frisk afdryppet mozzarellaost ud i små klumper rundt omkring på pizzaen.
  Herefter røg den i en 275 grader varm ovn på pizzastenen i 6-8 minutter.
  Da den kom ud var det tid til at komme skinken på. Oven på den lidt rucola salat og oven på den igen lidt frisk revet flager af parmesan. Nu kom der lidt olivenolie ud over det hele og der kom også lidt saft fra en citron.

  Alt i alt en helt fantastisk pizza! Den skal jeg lave igen.

  P.S. Jeg prøvede også at komme nogle meget tyndt skårne (revne) skiver hvidløg ud på pizzaen inden den røg i ovnen. det gav et rigtig godt pift til smagen.

  Her 1½ år efter opskriften på hjemmelavet pizza kom ud på hjemmesiden er den altså lavet ret radikalt om. Den anden virker også fint, men denne er bare lidt bedre 🙂

  Pizza med rucola

 3. Vi har nu prøvet to nye ting: Calzone og en pizza med pølser.

  Den ene er med pølser skåret i skiver der kom på pizzaen inden den kom ind i ovnen.

  Calzone pizzaen (indbagt pizza) er lavet ved at komme ingredienserne på den ene halvdel af pizzaen (men ikke den yderste centimeter). Den anden side pensles med vand og den klappes sammen og kanten klammes sammen.

  Bages som normalt. De smagte begge to rigtig godt.

  /dann

Der er lukket for kommentarer.