Vi har opgraderet vores kamera

Vores nye Olympus Tough TG-810Vi har siden 2007 haft et kompakt kamera fra Olympus, som vi har været rigtig glad for (my 770 SW). Billederne fra det er faktisk ikke fantastiske, når man sammenligner med andre kompaktkameraer i samme prisklasse og årgang. Til gengæld har det en fantastisk funktion, som vi har brugt mange gange: det er vandtæt og stødsikkert.

Sagt på en anden måde, så skal vi ikke være bekymret for, om vi taber kameraet og om det bliver vådt. Derudover har vi været rigtigt glade for at kunne tage det med på stranden, i forskellige badelande og ned i et akvarie.  Det er det eneste stykke elektronik jeg nogensinde har ejet, hvor der står i brugsanvisningen, at man skal nedsænke det i en spand vand, hvis det bliver beskidt. Normalt er elektronik og vand ikke gode venner, men i dette tilfælde er det det altså.

I løbet af det sidste halve år er Signe også begyndt at bruge vores kamera mere og mere: der sker jo ikke noget, hvis hun taber det, eller hvis hun kommer det ned i noget vand. Det har hun været rigtig glad for, og det har ført til en masse sjove billeder af Signes verden… og rigtig mange af hendes fingre, da hun ikke helt har regnet ud hvor man skal sætte hænderne, når man tager et billede.

Kameraet har det sådan set stadig fint, men vi besluttede os alligevel for, at vi gerne ville have et kamera, der kunne tage lidt bedre billeder. Både fordi vi snart skal en tur til Rom og gerne vil have billeder derfra og fordi vi gerne vil kunne give Signe lov til at lege lidt mere med det gamle kamera. Vi ville samtidig gerne holde fast i kameraets øvrige funktioner. Derudover havde jeg en idé om at jeg gerne vil have indbygget GPS i mit kamera, da vi altid bruger tid på at placere vores billeder på et kort, så vi kan se, hvor de er taget. Med en GPS indbygget i kameraet, så kan det jo gøres helt automatisk.

Da jeg søgte efter alternativer første gang fandt jeg ikke rigtigt noget, men i april lykkedes det at finde et nyt kamera fra Olympus, der skulle lanceres i slutningen af april: TG-810. Det er reelt set bare en nyere udgave af det, vi har i forvejen og så med indbygget GPS. Vi satser altså på at den teknologiske udvikling har gjort at kompaktkameraet nu tager lidt bedre billeder end det gamle kamera, selvom det selvfølgelig ikke vil være så godt, som et der ikke er vandtæt og stødsikkert (fokus er jo ikke 100% på billedet). Som en lille bonus fik vi også HD video med i købet.

Siden vi købte det i forrige weekend har vi brugt kameraet på turen til Djurs Sommerland og ellers bare herhjemme et par gange for at prøve det. Resultaterne indtil nu er positive. Billederne er bedre og videokvaliteten er OK (selvom den ikke er fantastisk til at fokusere). GPS’en virker desværre elendigt. Den er en evighed (10-20 minutter) om at finde sin position, og det er jo ikke super brugbart, når man skal tage et billede lige her og nu.

Vi har kun haft kameraet i 1½ uge nu, men indtil nu er vi glade for det…. og så glæder vi os til at bruge det på vores tur til Rom.

/Dann