En aften som ingen anden

Billetter til SeinfeldDet var en ganske normal mandag morgen den 6. juni 2011. Vi stod op, gik i bad, spiste morgenmad og gennemgik i det hele taget det normale morgenritual. Denne morgen skulle der dog siges et lidt større farvel til Signe end normalt, da hun skulle overnatte hos mormor indtil tirsdag aften. Dette var nemlig ikke en normal mandag. Det var dagen, som jeg havde glædet mig til i flere måneder. Det var dagen hvor Lene og jeg efter arbejde skulle køre en tur til København og retur igen samme aften.

Men hvad var det så for en aften? Det var den mandag aften, hvor Lene og jeg skulle en tur i Forum for at se Seinfeld. Min absolut favorit komikker siden jeg var teenager. Jeg voksede op med at se serien på TV2 og på videobånd. Sidenhen har jeg været så heldig at få hele serien på DVD af Lene i eksamensgave, og i fødselsdagsgave i år var jeg så fantastisk heldig at få to biletter til Seinfeld Live i Forum.

Dette var første (og sikkert også sidste) gang Seinfeld har været i Danmark. Jeg havde glædet mig rigtig længe til at skulle se Seinfeld. Jeg har været meget i tvivl om det nu var prisen værd (det var ret dyrt) at tage i Forum for at se ham live. Beslutningen blev dog truffet, da jeg forstod at det var min eneste chance for at se Seinfeld live.

Hvad kan man så forvente af en 57-årig amerikansk komiker? Perfektion! Intet mindre. Det var en fantastisk sublim aften med en Jerry Seinfeld i en fantastisk form. Næsten alt materialet var nyt for mig (jeg har ikke set noget med ham siden serien sluttede), men det var den samme observationsbaseret komik, som han er kendt for. Endnu bedre, så var det humor over bæltestedet. Jeg er træt af de stand-up’er der ikke kan andet end at benytte sig af komik, der er under bæltestedet. Dette var ikke et problem med Seinfeld. Det var velovervejet og punktlige observationer.

En anden måde at sige det på, var at han leverede varen. Nogen anmeldelser af aftnen har påpeget at de “klukkede” sig gennem hele hans show. For mig var det hele sjovt, men der var også en del gange, hvor jeg lå flad af grin af hans pointer. Pointer som selvfølgelig er forsvundet for mig nu, hvor det er forsvundet ud i “intetheden” (fans af Seinfeld forstår den hentydning).

Alt i alt var det ½ times god opvarmning og 1½ times fantastisk show af Seinfeld. Det var en oplevelse for livet. Seinfeld er bare den bedste inden for sit felt.

Vi kørte næsten syv timer i bil den aften. Fra Århus klokken 16:20 til Forum, hvor vi ankom 19:45 (showet startede) og retur igen, hvor vi ankom omkring 02:00 til Hørning. En ret lang tur, men helt sikkert det værd. Det var en fantastisk gave at  modtage fra Lene. Tænk sig at hun har givet mig noget så velovervejet.

Tak til min fantastiske kone for denne gave!

/Dann