Gåture i Rom

Lene og jeg har netop været på en fantastisk tur til Rom. Når vi er på ferie i en storby, så vil vi gerne gå rundt. Eller mere korrekt, så vil jeg gerne gå rundt og Lene er så sød, at hun efterkommer mit ønske. For at få et overblik over hvor langt vi egentelig gik, så har jeg prøvet at bruge Google My Tracks applikationen til min mobil. Det er et lille program, der optager præcist hvor man er. På den måde kan man efterfølgende få det lagt ind på et kort eller på anden måde analysere de data, der kommer ud af det.

Selve det at bruge programmet er vildt nemt, men det dræner batterierne på mobilen utroligt meget. Derfor er det ikke hele dage, der er blevet optaget, men dele af vores dage – indtil vi løb tør for strøm. Desværre kan jeg ikke finde ud af at dele et “interaktivt” billede fra denne del af Google Maps, men jeg har taget et skærmbillede, der kan ses nedenfor. Det er et kort over de steder, hvor vi har gået (og optaget det) i Rom.

Alt i alt, så har vi fået optaget vores gøren og laden i ca. 26 timer. I løbet af de 26 timer har vi gået 57 kilometer med en gennemsnitlig hastighed på 2,3 km/timen. En hastighed der naturligvis inkluderer pauser, frokost, besøg ved attraktioner og meget andet. Når vi har bevæget os, så har vi i gennemsnit gået med 5,9 km/timen. Det hurtigste vi har bevæget os har været med 14,43 km/timen. Af de 26 timer vi har gået, så har vi bevæget os i ca. 10 timer, hvilket vil sige at vi har gået rundt i ca. 40% af tiden, mens vi i de 60% af tiden har kigget på attraktioner, holdt pauser, spist mad, besøgt en butik eller noget helt femte.

Hvad kan man så bruge de tal til? Ja det er egentelig et rigtig godt spørgsmål. For os er det lidt sjovt at kigge på, hvor meget vi egentelig har gået rundt (da det jo er en del mere, end det vi har optaget), hvor hurtigt det er gået og hvor meget af tiden, vi reelt har brugt på at gå og hvor meget der er brugt på at besøge ting. Nu er en stor del af oplevelsen ved at være i Rom jo netop at gå rundt i byen, at gå gennem Forum Romarum og den slags, men det giver da en indikation. Specielt fedt er det dog at have kortet over vores bevægelser. Med det i hånden kan vi nemt finde ud af, hvor det nu var vi spiste, hvor vi så dette eller hint. Og skal vi nogensinde tilbage til Rom, så kan vi se hvor vi har været og mindst lige så vigtigt, hvor vi ikke har været.

Det største minus er helt klart at det ikke er hele vores ture, der er optaget. Hvordan vi kom tilbage til hotellet om aftnen er eksempelvis aldrig blevet optaget. Der er også en del huller i kortet, hvor vi rent faktisk har været, men hvor der ikke var strøm til at optage det.

Kan det bruges? Det må tiden vise, men for nu er det vist mest bare sjovt. Hvad siger I?

/Dann

Gåture i Rom i maj 2011

3 thoughts on “Gåture i Rom

 1. Jeg synes det lyder som en genial app!
  Min eneste (umidelbare) anke er at det må koste pænt på telefonregningen, (Men den slags er måske ikke det største problem når man arbejder ved TDC?)

  Anyway Jeg ville ønske jeg havde den slags data fra vores ferier for den er en sjov og anderledes måde at mappe hvad ferien er gået (pun intended) med. 🙂

 2. Hej Dina,

  Den virker faktisk uden internetadgang. Hvis man vil se et kort, så skal den være på internettet. Når man skal uploade ens tur, så skal man være på internettet… Men for at optage en tur skal telefonen bare være tændt. Den behøver ikke være hverken på internettet eller mobilnettet. Faktisk var det sådan jeg gjorde det meste af den sidste dag: jeg satte telefonen i flymode uden alle radioerne, så virkede batteriet lidt længere.

  Indrømmet, jeg slog kortet til på hotellet om aftnen og jeg uploadede også turene hver dag, men det behøver man ikke. Det kan sagtens vente til man kommer hjem. (Og så var der også et pastamuseum vi ikke kunne finde hvor vi brugte Google Maps/Street View, men der hvor den sagde det lå var der tomt…)

  /dann

Der er lukket for kommentarer.