Set og sket i 2012

Siden vi startede vores blog har det været en tradition at vi omkring nytår udgiver et indlæg, der samler op på året der er gået. Dette nytår skal naturligvis ikke være nogen undtagelse. Det har været et super godt år for os med mange gode begivenheder for os individuelt og som familie.  Nedenfor kan I læse om de vigtigste begivenheder for os i 2012.

Januar

I januar måned var det tid til endnu en markering af, at Signe var blevet tre år: Signe skulle have en “stor-pige-seng”. Det skete den 22. januar, hvor imod slutningen af januar fik Signe en ny voksenseng. Det skete nærmere bestemt den 22. januar, hvor ny seng fandt hjem til os. Det var den seng, Dann havde sovet i som lille. Danns storebror har også sovet i den, og det har Signes farfar også. Det synes vi er super sjovt, og Signe kan også fortælle historien om, hvem der har sovet i hendes seng. Det var nu ikke de tidligere brugere af sengen, der tiltrak Signe mest, det var uden tvivl det faktum, at hun nu havde en “stor-pige-seng”. Det var hun mildest talt mega stolt over. Det blev fortalt til alt og alle, og det var meget tydeligt, at hun i de første uger decideret glædede sig til at komme i seng. Hun var heldigvis også rigtig dygtig til at blive i sengen, når hun var lagt i seng.

I slutningen af januar var der masser af sne. Sne der blev brugt til at være udenfor sammen med Signe. Der blev kastet med sne, der blev rullet i sne og der blev generelt “bare” hygget i sneen derhjemme. Signe er helt tydeligt super glad for sne.

Det var også i slutningen af januar at vi var til en indslusningssamtale i børnehaven med Signe. Alt gik heldigvis godt, så der var ikke noget vi skulle forbedre.

Februar

I uge 8 var Dann så heldig endnu et år at få lov til at undervise i Projektstyring og -økonomi på Århus Købmandsskole. Det har Dann været så heldig at gøre de sidste par år, og fik også lov i år. Det var en super god oplevelse med elever, der klarede sig godt og ikke mindst også en god evaluering af Dann, som underviser. Dann har allerede aftalt, at han skal komme tilbage til næste år og undervise i faget.

Straks efter Dann havde gennemført eksamen med holdet på Århus Købmandsskole, så gik turen til Lallandia i Billund, hvor vi var på en weekend-tur med Danns familie for at fejre Signes oldemors og farfars fødselsdag (de har fødselsdag to dage i træk). Det var en super hyggelig ferie, og som altid var Signe utrolig glad for vandet. Desværre bød turen ikke på alt for mange ture til vandland, da Signe desværre blev syg dernede og endte med at falde i søvn under bordet i stuen, inden hun blev puttet i hendes seng. Turen var nu alligevel super hyggelig, og vi glæder os enormt meget til vi skal afsted igen i 2013.

Til fastelavn var Signe klædt ud som en af hendes (på det tidspunkt) favoritfigurer: Minni. Hun nød at få den flotte kjole på, men bestemt også at få ørene på. Det var en fornøjelse at se hende være så glad for hendes flotte kostume.

Marts

Den 18. marts havde snevejret fortrukket sig, og det var muligt at finde udendørs legetøjet frem. For Signes vedkommende betød det, at hun skulle have hendes nye cykel. En cykel hun havde fået i gave året før, men som vejret endnu ikke havde været til at samle. Det var nu tid til at samle den, og en stolt Signe forsøge sig med de første par ture på sin cykel (med støttehjul). Det tog en del forsøg inden hun helt fangede, hvordan det virker med at cykle, men der er ingen tvivl om, at hun var super stolt over at have fået en stor-pige-cykel.

Den 30. marts rundede Dann de 32 år og blev fejret af familien. Denne gang var det dog ikke så “markant” en fejring som normalt, da vi skulle på en ferie allerede dagen efter. Det var nu stadig en god dag med gaver og hygge i familiens skød.

April

April måned startede med en hyggelig tur til Frederikshavn til et hotel med “indbygget” vandland. Her var det tid til at hygge og ikke mindst til at være i vandland. Signe nød, som altid, vandlandet og fik prøvet nærmest alt i vandlandet. Da vi tog derfra efter et par dage, var vi allerede sikre på, at vi skulle komme igen senere på året – det er et godt sted at være for både os og Signe. Vi er specielt glade for den ret hyggelige måde vandlandet er indrettet på. Med på turen var vores gode venner og vi hyggede os alle sammen.

Hjemvendt fra Frederikshavn gik resten af påskeferien med ture med base i hjemmet. Vi var afsted på mange hyggelige ture, hvor vi fik både gode oplevelser med gang i, og hyggelige stunder som familie.

Den 22. april var det landbrugets dag. Her var Signe og Lene afsted på tur til en gård, hvor de skulle se køerne komme på græs. Signe var meget imponeret over at se dyrene og fortalte gladeligt om det, da hun kom hjem.

Maj

Årets første tur til Djurs Sommerland var den 4. maj. Vi havde allerede inden i god tid købt et årskort, så sammen med utroligt mange andre tog vi til Djurs Sommerland i den første weekend, de havde åbnet. Det var en super god tur, og Signe oplevede, at hun var blevet større end sidste år. Helt konkret kunne det ses ved, at der var flere ting hun måtte prøve og ikke mindst kunne hun selv få lov til at ride på forlystelsen med heste. Det var hun super stolt af. Siden dette første besøg har vi været i Djurs Sommerland et utal ad gange. Årskoret er virkelig blevet udnyttet til Signes (og forældrenes) store glæde. Vi er helt sikre på, at vi også næste år skal have et nyt årskort til Djurs Sommerland.

Omkring Kristi Himmelfartdag sov Signe hos sin farmor og farfar, mens vi tog en tur i byen. Signe havde længe ønsket sig at sove hos sin farmor og farfar, ligesom hun har gjort nogle gange hos mormor. Derfor fik vi det arrangeret sådan. En sådan hyggeaften blev Lene og jeg enige om skulle bruges på en tur i byen, når nu muligheden bød sig. Vi spiste på en persisk resturent, der serverede super god mad. Herefter havde vi en rigtig hyggelig aften med masser af “os-tid”.

Juni

Signe var et par gange i juni på besøg hos nogle veninder. Det er lidt vildt for os som forældre at aflevere Signe et andet sted og så gå hjem. Herefter henter vi hende nogle timer senere. Signe hygger sig rigtig meget og føler sig meget stor, når hun har disse legeaftaler.

Grundlovsdag var Signe hjemme fra børnehaven sammen med Dann hele dagen. De hyggede sig meget sammen og så prinsessefilm, legede med barbie og andet legetøj.

Det var også i juni måned, at Signe fik en ny autostol. Hun fik en “stor-pige-stol” (alting er “stor-pige” et eller andet). Det var hun også super stolt over. Specielt det at hun nu kunne bruge en “voksen-sele” var et stort hit hos Signe.

Juli

Den første store begivenhed i juli måned ar den 7. juli 2012, hvor vi havde 5 års bryllupsdag. Det havde vi besluttet at fejre ved at tage en tur ind til Århus uden Signe og spise noget godt mad. Vi havde en rigtig hyggelig tur og nød at have “os-tid”. Tænkt sig at der allerede er gået 5 år, siden vi blev gift. Det er slet ikke til at tro at tiden er gået så hurtigt. Det har været en forrygende tid, og vi glæder os til de næste 5, 10 og forhåbentlig 50 år sammen eller mere.

Den anden store begivenhed var den 15. juli, hvor Lene fyldte 33 år. Det blev behørigt fejret med besøg fra familien, og en hyggelig fejring af hende på selve dagen. Det blev til nogle gode stunder og ikke mindst nogle hyggelige dage. Lene fik også sin første smartphone, som hun er meget glad for.

Sommerferien startede den 28. juli med en tur til Ålborg. Her fik vi både besøgt Ålborg centrum og ikke mindst også Ålborg Zoo, som var et stort hit for Signe, på trods af det lidt dårlige vejr. Derefter checkede vi ind på et hotel og spiste god mad. Dagen efter gik turen til Fårup Sommerland. En tur der var lige efter Signes hoved. Hun fik en rigtig stor oplevelse, som hun stadig kan huske. Feriens tredje dag stod på en tur til såvel Hirtshals som Hjørring. Undervejs var der også tid til at besøge Nordsø Occenariet. Dann fik også et besøg hos en kendt butik der, blandt andet, sælger specielle typer af mel og lignende til bagning. Feriens fjerde dag startede med at vi checkede ud af hotellet i Ålborg og kørte til Frederikshavn, hvor vi checkede ind på et nyt hotel – denne gang et hotel med indbygget badeland. Badelandet blev behørigt besøgt og vi havde en rigtig hyggelig dag.

August

Sommerferien fortsatte i Frederikshavn ved, at vi tog en tur til Læsø. Det var en super hyggelig tur, hvor vi fik set rigtig mange ting. Dann var specielt begejstret for at se fremstillingen af salt. Turen på Læsø var Signe ikke specielt begejstret for, men turen med færgen til og fra Læsø, var hun meget begejstret for. Efter turen var det også tid til at tage en tur i badeland. En tur som Signe naturligvis syntes rigtig godt om.

Den næste dag var den sidste dag i Frederikshavn i denne omgang. Det var derfor tid til at pakke vores ting, tage i badeland en sidste gang og derefter vende næsten hjemad mod Hørning. Hermed var den første uges ferie afsluttet.

I feriens sidste uge (ud af tre) skulle Lene tilbage på arbejde. Det var nemlig Lenes sidste arbejdsuge i Aarhus Kommune. Derfor var Signe og Dann alene sammen derhjemme. Det blev til mange hyggelige ture til alt fra Djurs Sommerland til Randers Regnskov. Der blev hygget rigtig meget. Alt i alt var det en fantastisk ferie for os alle tre. Vi havde været lidt usikre på, om det ville være en god ferie, når vi nu ikke tog til udlandet. Det blev vi overbevidst om, at det sagtens kan være. Det var mindst lige så hyggeligt. Det var nok en smule dyrere at blive i Danmark at holde ferie, men hyggeligt var det i hvert tilfælde, og det er helt sikkert ikke sidste gang, vi gør det på den måde.

Sidst i august måned startede Signe til gymnastik. Hendes hold hedder puslingemix. De første par gange havde Signe brug for at have mor eller far med under hele timen. Dette gik dog relativt hurtigt over og nu hopper, springer og leger hun rigtig fint med alle de andre til gymnastik. Det er heldigvis også sådan, at Signe glæder sig til at skulle til gymnastik hver uge.

September

I september måned var Dann til den årlige klassefest for hans gamle klasse fra folkeskolen. En årlig begivenhed som Dann glæder sig til hvert år. Efter en hyggelig aften gik turen til Århus Festuge, hvor der behørigt blev hygget inden Dann kom hjem tidligt om morgnen næste dag.

Signe er nu for alvor begyndt at få besøg af hendes veninder og at tage på besøg hos andre. Hun er også begyndt at lukke døren til hendes værelse, når hun gerne vil være sig selv, og hun tager gerne over og besøger andre på vejen uden mor og far. Et tydeligt tegn på, at hun er ved at blive en stor pige.

Oktober

Lene var i starten af oktober til samtale hos Skanderborg Kommune for at komme i virksomhedspraktik. Det gik rigtig godt, og hun blev tilbudt jobbet. En praktik der ledte til at Lene fik tilbudt et løntilskudsjob samme sted. Lene har været rigtig glad for arbejdet og har lært rigtig meget.

For Signe var den største begivenhed i oktober nok ikke mors nye arbejde, men derimod at hun fik en lille løbecyckel. En løbecyckel som hun var fantastisk glad for at få og som hun har benyttet sig af rigtig mange gange siden. Den har hun brugt flittigt sammen med hendes “stor-pige-cykel”, der blev samlet i marts.

November

Signe blev fire år. Det blev fejret med hele tre fødselsdag. To for familien og en for børnehaven. Det var nogle super gode fødselsdag, og det var tydeligt at mærke, hvordan Signe var mærkbart stolt over nu at være fire år og derved ikke længere være en af de små i børnehaven. Hun var 102 cm høj og vejede 16 kg til hendes fire-års-undersøgelse hos lægen.

December

Den største begivenhed for os i december har været, at Lene har fået et job. Lene starter den 15. januar 2013 i et 9 måneders vikariat hos Esbjerg Kommune. Lene glæder sig helt enormt. Det betyder også, at vi er ved at lave planer for vores nye hverdag, hvor Dann skal aflevere og hente Signe hver dag i børnehaven. Det har også betydet, at vi har kigget på bil (og faktisk nærmest har købt en – vi mangler lige at betale og hente den… men mere om det i et indlæg, når vi henter bilen den 4. januar 2013).

Alt andet synes næsten ubetydeligt i sammenligning, men vi har nu haft en helt fantastisk jul ved siden af al begejstringen om Lenes nye job.  Signe har nydt hver dag efter børnehaven at kunne åbne hendes julekalendre. Der var en julekalender med billeder under lågerne, en med barbieting og tre med chokolade. Alle kalenderene var et stort hit, og Signe glædede sig til at åbne dem hver dag. Hun kunne slet ikke forstå at vi den 25. december ikke havde flere kalendre, vi skulle åbne.

Foruden gaveindkøb, julehygge og pyntning op til jul, så er der også blevet bagt julekager sammen med Signe. Det var mægtigt sjovt, og Signe var specielt glad, fordi hun måtte vælge en ny form vi skulle købe til kagerne. Det blev et hjerte. Signe var også rigtigt med til at julepynte og fik en lyskæde med farvestrålende lys op på hendes værelse (blandt meget andet), som hun var meget glad for.

I løbet af december har vi også været et smut forbi Den Gamle By med Signe. Det var desværre lidt for koldt til, at vi fik en rigtig god oplevelse ud af det, men vi glæder os til at prøve igen næste år. Vi har også været et smut i København hos nogle venner der var så søde at tage os med en tur i Tivoli, hvor vi fik en rigtig stor oplevelse. Specielt Lene er meget begejstret for julelys, så hun fik et stort smil på læben.

Dann var også med til juleafslutning i børnehaven. En rigtig stor oplevelse for dem begge. Ikke mindst var Signe (og far) stolt over den flotte  juledekoration, Signe lavede derhenne. En juledekoration som Signe bestemte sig for skulle gives til farmor og farfar… der også blev glade for den. I børnehaven har Signe også lavet julegaver til mor og far – ligesom Signe har lavet julegaver til familien derhjemme. Specielt en julegave fra Signe er værd at fremhæve. Hun har lavet et flot (abstrakt) maleri, som vi glæder os til at få op at hænge på væggen derhjemme.

En del af juletiden er at have hemmeligheder. Gode hemmeligheder om de gaver, der skal gives. Dann og Signe havde også en hemmelighed om en del af Lenes julegave. Den kunne Signe ikke holde mere end en dags tid, inden hun fortalte Lene, hvad hun skulle have i julegave. Signe blev utrolig ked af, at hun kom til at sige det. Det gik dog hurtigt over, da vi forklarede, at det bare var dejligt, at hun var så begejstret for den gave, hun havde været med til at vælge til mor, at hun ikke kunne vente med at sige det. Hendes lidt stærke reaktion skyldes helt sikkert også, at hun fra smykkebutikken (Lene fik smykker) havde fået en gave, som de havde sagt hun kun måtte få juleaften, hvis hun kunne holde på hemmeligheden. Her måtte Dann fortælle Signe, at han havde ringet til butikken og fået lov til at hun kunne få den alligevel. Det forstod Lene ikke så meget af, men det havde en tydelig beroligende effekt på Signe. Det med hemmeligheder gik bedre til alle de andre gaver, hvor Signe første fortalte hvad det var, når hun gav den indpakkede julegave til de glade modtagere juleaften.

Juleaften foregik hos farmor og farfar, der som altid var værter for en rigtig god og hyggelig juleaften. Der var god mad, gode gaver og godt selskab. Desværre for Signe, så endte hun med at blive syg natten til den 25. december. Det startede med noget opkast, der desværre blev gentaget de følgende dage. En af gangene var om dagen. Her gik Signe selv ud på toilettet og kastede op. Store pige.

Første juledag blev brugt på at lege med alle de mange nye julegaver Signe havde fået. Der blev set barbiefilm, der blev leget med barbie, der blev spillet spil og der blev leget med alt andet legetøj. Det var nogle gode gaver, og Signe satte tydeligt pris på dem alle.

Anden juledag holdt vi, traditionen tro, julefrokost for Danns familie. Der var, som altid, alt for meget mad. Det gjorde nu ikke spor, idet det var en super hyggelig dag.

Det årlige julekort er også blevet sendt til vores familie, nærmeste venner og ikke mindst lagt her på hjemmesiden.

Måneden, og året, blev behørigt afsluttet med en traditionsrig og hyggelig nytårstur med vores rigtig gode venner.

Året der gik i opskrifter

2012 har ikke kun budt på rigtig mange gode oplevelser i vores lille familie. Året har også givet Dann rig mulighed for at prøve nye ting i køkkenet. Det har eksempelvis været året, hvor Dann for alvor har opdaget fordelene ved at købe hele krydderier, fremfor de stødte. Det har ledt til, at Dann har købt en krydderikværn og har fået en ny og større morter i julegave. Det var også året, hvor Dann for alvor har taget hul på asiatiske og indiske retter.

Det er blevet til et utal af eksperimenter i køkkenet. Mange flere end der er endt her på hjemmesiden. Hjemmesiden får nemlig først en opskrift, når vi har prøvet den flere gang og når vi begge synes det er en opskrift, der skal indgå i vores madplaner (her kommer eksempelvis Peters Lammekarry aldrig på hjemmesiden da vi ikke kan lide det). Det betyder, at mange opskrifter (eksempelvis sambar, som Lene ikke kan lide på trods af, at Dann synes det smager super godt) aldrig kommer på hjemmesiden. Ligeledes er der en del opskrifter der, som altid, er under udarbejdelse og som sandsynligvis ender med at blive til en “rigtig” opskrift her på hjemmesiden i løbet af 2013.

Alt i alt er det blevet til 35 nye opskrifter til vores madplanlægning i 2012. Nedenfor følger en oversigt over de nye opskrifter, der er kommet til i løbet af det forgangne år:

Afrunding

Det har været et relativt tyndt år med antallet af indlæg. Ikke alle de begivenheder, der har fortjent et blogindlæg, har fået det. Det er ganske enkelt et udtryk for, at vi har haft et forrygende, men travlt år 2012. Vi håber at kunne gøre det lidt bedre i 2013, men forventer ikke at det bliver meget bedre – specielt ikke når vi tænker på Lenes nye arbejde og hele den nye hverdag, det kommer til at medføre.

Med ønsket om et godt og lykkebringende nytår til alle.

Kh

Lene & Dann