Til vores årlige julebagning i 2011 valgte vi, naturligvis, at lave pebernødder. Denne gang med en noget anden opskrift end den, vi prøvede sidste år. Et valg vi helt sikkert ikke har fortrudt, da de smagte meget bedre, end dem vi lavede sidste år.
De er nemme at lave og smager godt. Vi kommer helt sikkert til at genbruge denne opskrift næste år.
/Dann
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk natron
- 1 tsk stødt bagepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1½ tsk stødt hvid peber
- 1 tsk stødt kanel
- 1 sk stødt ingefær
- 500 gram mel
- 270 gram smør
- 30 gram brun farin (kan undlades)
- 270 gram sukker
Fremgangsmåde
- Kom smør, brun farin og sukker op i en lille kasserolle
- Smelt smøret og sukkeret sammen
- Sluk for varmen
- Når det er kølet lidt ned blandes alle krydderierne i
- Bland fløden i blandingen og rør godt rundt til det er en ensartet masse
- Kom blandingen over i en skål
- Ælt melet ind i dejen. Det tager ca. 3 minutter
- Her kan dejen kommes i køleskabet. Enten hvis den er blevet lidt for blød til at arbejde med, eller hvis den først skal bruges på et senere tidspunkt
- Rul dejen ud til små pølser på tykkelse med en tommelfinger
- Skær hver pølse ud i mindre stykker på ca. 1-1½ cm i længde
- Kom hver stykke over på en bageplade med bagepapir
- De bages i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 8 minutter indtil de begynder at skifte farve
- Velbekomme!