Kung Pao kylling med ris

Kung Pao kyllingVi er glade for at have noget variation i den mad, vi spiser herhjemme og så kan vi rigtig godt lide krydret mad. Derfor var det blevet tid til, at vi skulle udarbejde vores egen opskrift på Kung Pao kylling (på billedet serveret med ris). Retten er relativt simpel at lave, men kræver nogle ingredienser, som jeg ikke havde i mit køkken i forvejen. Risvin, lys soja og sichuan peber var ting, jeg måtte jagte lidt, inden jeg fandt dem. Det endte med at være en kombination af et kinesisk supermarked og Bazar Vest.

Der er rigtig mange forslag til, hvordan denne ret skal laves på nettet. Nedenstående er ikke en direkte kopi af en enkelt af disse, men resultatet af en del eksperimenter af, hvad vi bedst kan lide. På mindst et punkt er retten ikke helt korrekt, da jeg bruger peanutes og ikke “rå” jordnødder. Det sidste har jeg prøvet, men jeg synes det virker bedre med peanuts.

I modsætning til normale opskrifter her på siden, så har jeg her opdelt ingredienslisten i tre grupper: samlet, sauce og marinade. Fremgangsmåden gælder for alle tre. Denne opdelng har jeg set en del steder på nettet, og til wok-retter synes jeg det giver super god mening, da jeg så kan komme langt ved kun at kigge på listen over ingredienser og ikke behøver kigge på fremgangsmåde.

Der er mere chili i de opskrifter, jeg har fundet på nettet, men belært af erfaringen med penang karry, så har jeg kun brugt relativt lidt i forhold til de fleste opskrifter. Resultatet er en smag, der passer til os alle tre hjerhjemme. Ikke helt så stærk som man kan få på en resturent, men det smager af rigtig meget… og så smager det godt. Det er helt sikkert en ret, der kommer på vores madplan herhjemme og så er det endda en ret, der kan laves på en hverdag på en times tid.

/Dann

Ingredienser

 • 2 kyllingefilleter
 • 3 fed hvidløg
 • 3 cm ingefær
 • 3 løg
 • 1 spsk sichuan peber
 • 3 tørrede chilier
 • 50 gram Peanuts
 • 2 spsk olie

Ingredienser – Sauce

 • 1 tsk mørk soja
 • 1 tsk lys soja
 • 2 tsk kinesisk eddike
 • 1 tsk sesamolie
 • 1 spsk vand
 • 3 tsk sukker

Ingredienser – marinade

 • 2 tsk lys soja
 • 1 tsk risvin
 • ½ tsk salt
 • 1 spsk vand
 • 1 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde

 1. Skær kyllingen i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ cm)
 2. Bland alle ingredienserne (lys soja, risvin, salt, vand og majsstivelse) til marinaden
 3. Kom kyllingerne i en dyb tallerken og kom marinaden over dem
 4. Stil kyllingen til at hvile i køleskabet i minimum 30 minutter – men gerne mere
 5. Bland ingredienserne (mørk soja, lys soja, sukker, vand, sesamolie og kinesisk eddike) til saucen i en skål. Stil skålen væk
 6. Skræl ingefæren og hak den fint
 7. Skræl hvidløgene og hak dem fint
 8. Skræl og hak løgene i store stykker (2×2 cm)
 9. Bræk de tørrede chilier i små stykker – brug evt. en morter, hvis det skal være meget små stykker
 10. Varm en wok op til høj varme (9/9)
 11. Tilsæt olie på wok’en
 12. Når olien er varm tilsættes chili og sichuan peber
 13. Lad det være på wok’en
 14. Kom kyllingstykkerne (inkl. evt. overskydende marinade) på wok’en
 15. Steg i 2 minutter
 16. Tilsæt ingefær og hvidløg til wok’en
 17. Steg videre indtil kyllingen næsten er gennemstegt
 18. Tilsæt løgene på wok’en
 19. Steg i ca. 4 minutter og skru da ned til mellem varme (4/9)
 20. Tilsæt saucen og rør godt rundt
 21. Efter ca. 3 minutter tilsættes peanuts
 22. Smag til med salt hvis nødvendigt
 23. Retten kan serveres straks.
 24. Velbekomme!