Røræg med karry og spinat

Røreæg med karry og spinatRøræg er en fast del af menuen herhjemme, når vi skal have brunch. Engang imellem laver vi også røræg til morgenmad i weekenderne. I den forbindelse har jeg eksperimenteret en del med, hvordan vi laver røræg  som vi bedst kan lide dem. Det er blevet til en del eksperimenter i hvilket mælkeprodukt, der skal tilsættes æggene. Vi har prøve en del forskelige ting og er endt med noget så simpelt som mælk. Efter at have fundet det rigtig blandingsforhold mellem æg og mælk, så har den stået på at prøve lidt andre eksperimenter med retten.

Det eksperiment vi indtil nu har været mest glade for er en opskrift, som jeg hørte om på arbejde engang. Røræg med karry og spinat. Det lyder lidt mærkeligt, men det smager super godt. For mig var det lidt en grænseoverskridelse første gang, da det jo ikke er rigtige røræg, når der tilsættes yderligere. Men når først døren er åben, så er mulighederne jo mange. Hvad med at bruge friske tomater og basilikum? Det er bare en af mange muligheder, som vi skal “lege” med fremadrettet. Hvis vi finder den helt rigtige kombination som ovenstående, så skriver vi det som en kommentar her under opskriften.

Røræg er et hit hos såvel Signe som Lene. De er heldigvis også rigtig glade for det, når der er karry og spinat tilsat. Lene synes det er bedre end originalen,  mens Signe er mere til den klassiske ret. Men alene fordi det smager af lidt mere og ser fantastisk flot ud på tallerkenen,  så er jeg sikker på at dette fremadrettet er en del af vores madplanlægning herhjemme, når der skal være en god morgenmad/brunch i weekenderne.

/Dann

Ingredienser – ca. 3 personer bliver mætte

 •  7 æg (360 ml)
 • 110 ml mælk
 • 1½ spsk olie eller smør
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk friskkværnet peber – evt. hvid for farvens skyld
 • 2 tsk stødt gurkemeje
 • 2 tsk stødt karry
 • 1 tsk citronsaft
 • 100 gram frosset spinat (det er nemmere at have stående end frisk)

Fremgangsmåde

 1. Varm en kasserolle op med vand til det koger
 2. Kom spinaten ned i kasserollen og lad det koge i ca. 3 minutter
 3. Fjern spinaten med en hulske og tag kasserollen væk fra varmen
 4. Slå æggene ud i en skål
 5. Hæld mælken i skålen
 6. Tilsæt salt og peber
 7. Pisk godt i skålen til det bliver en ensartet væske
 8. Varm en pande op til middel (6/9) varme
 9. Tilsæt fedtstoffet
 10. Kom gurkemeje og karry på panden og rør godt rundt
 11. Lad det bruse lidt op i ca. 1 minut
 12. Hæld nu indholdet fra skålen op i panden
 13. Under løbende omrøring varmes æggene igennem til de bliver faste
 14. Når æggene er næsten faste tilsættes spinaten og der fortsættes med at røre rundt
 15. Sprøjt citronsaften ud over panden og vend det hele godt rundt
 16. Panden tages af varmen og røræggen serveres straks
 17. Velbekomme!