Fougasse

FougasseLige siden jeg første gang så et billede af et Fougasse brød, har jeg haft lyst til lave det. Det er et brød, der har mange forskellige slags opskrifter på nettet og i mine bøger. De er dog alle ret ens i forholdene mellem de enkelte ingredienser.

Fougasse er et fransk brød, der kan spises for sig selv eller som tilbehør til mad. Det specielle er dels formen og dels de krydderier, der eventuelt blandes i.

I nedenstående opskrift er der ikke blandet krydderier i dejen, men det kan gøres sammen med de øvrige ingredienser. Til den mængde af dej der er nedenfor er det ca. 2 spsk tørret krydderier. Her er de mest klassiske krydderier en blanding ved navn provencale (kan købes færdig i alle supermarkeder). Men i praksis kan alle typer af krydderier bruges.

Brødet smager rigtig godt, er nemt at lave og med de huller der er lavet i brødet, er det super godt til at dele med andre ved bordet eller lignende. Det er et brød der er lavet til at brække i stykker og spise med hænderne. Fremadrettet vil det uden tvivl være en fast del af vores madplan, når der skal være brød til maden.

/Dann

Ingredienser

 • 350 ml vand
 • 500 gram mel
 • 1 spsk salt (16 gram)
 • 10 gram gær
 • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Kom vand op i en skål
 2. Opløs gæren i vandet og lad det hvile i 15 minutter
 3. Bland mel, salt og olie i dejen
 4. Ælt dejen i ca. 10 minutter
 5. Form dejen til en kugle og sæt den til at hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (tager ca. 1½ time)
 6. Del dejen i fire dele
 7. Rul hver klump ud til rektangler
 8. Skær først diagonalt gennem dejen fra lidt før starten og til lidt før slutningen (altså så der skæres igennem ned til bordet, men så dejen stadig hænger sammen i kanten)
 9. Skær nu tre riller ud fra midten og bagud i en vinkel på ca. 45 grader fra diagonalen
 10. Sæt de enkelte brød til at hæve i en halv time
 11. Bag brødene på en bagesten i en forvarmet ovn ved 220 grader. Når det enkelte brød kommes ind sprøjtes 20 gange med en vandforstøver ind i ovnen
 12. Brødene skal køle lidt af, inden de kan spises
 13. Velbekomme!

One thought on “Fougasse

Der er lukket for kommentarer.