Ferie dag 3

Dag tre startede med hygge og en rigtig god morgenmad. Vi var klar til afgang omkring kl. 8.30. Vi nåede frem til Hirtshals og Nordsøen Oceanariet kl. 9.30. Der var ikke mange mennesker på det tidspunkt og vi kom godt i gang med dagen. Vi købte en lille bog, som vi kunne fylde med stempler og få et diplom ved udgangen. Det var sjovt.

Vi så masser af fisk. Store og små. Vi var også ret fascinerede af nogle små livlige søheste.  Der kunne også blive tid til at tegne en masse tegninger. Vi gik udenfor og så sæler. De var søde. Signe kunne også lege på to legepladser. På en af dem var der en dejlig svævebane, som Signe prøvede mange gange. Sælerne blev fodret kl. 11. Det så vi lidt af inden vi gik ind igen. Vi fandt et fantastisk bassin med rigtig mange fisk. Der var også hajer og klumpfisk. Det var ret sjovt. Man kunne komme helt ned under jorden og se “sandbunden”. Det var meget fascinerende og det bedste var, at vi havde det helt for os selv, da alle andre nok så sælene få mad.

Signe var sulten, så vi fandt cafeen. Inden da gik vi forbi et rørebassin, men det var svært at nå noget, så der stod vi kun kort tid. Signe fik en pizza med skinke til frokost og jeg fik fiskefiletter med remoulade og rugbrød til. Mit smagte godt, men Signe var ikke så vild med hendes. Tilgengæld var udsigten fantastisk derfra, hvor vi satte os. Vi kunne se vesterhavet og en stor del af haven.

Vi gik ned til “sandbunden” igen, men der var desværre mange mennesker og så var det ikke helt så sjovt. På vejen ud gik vi forbi rørebassinet igen, dog uden nogen succes. På vejen ud så vi en kæmpe stor fisk-bamse. Den var Signe henne ved flere gang. Det kunne også blive til et diplom på vejen ud.

Derefter gik turen til Hirtsalt centrum. Bymidten var hyggelig og vi gik ned af en speciel trappe og ned til havnen. Vi gik en lang tur og kom ud på molen, hvor alle lystfiskerne stod og fiskede. Udsigten over vesterhavet var fantastisk. Turen var dog lidt lang, for Signe var ved at være træt.

Vi gik tilbage til strøget og fik købt et par sandaler til Signe. Hun valgte selv, at de skulle være lilla. Vi gik også forbi kop og kande og fik købt nogle rosendahl vandglas og en silicone rugbrødsform. Så skulle vi bare tilbage til bilen og videre til Hjørring. Der regnede det desværre meget, så det kunne ikke blive til andet end en kort tur i et storcenter. Derefter kørte vi hen til en butik med mel, the og en masse andre økologiske ting. Vejret var blevet bedre, så vi kørte tilbage til storcentret og gik en tur på strøget. Det var en dejlig by og en hyggelig tur.

I fætter BR købte vi badevinger og svømmebriller til Signe. Hun fik også lige prøvet en elektronisk vippe. Den ville hun ikke væk fra, men det lykkedes til sidst. Klokken var nu ved at være 5, så vi besluttede at tage tilbage til hotellet.

Tilbage på hotellet gik vi ned i restauranten og spiste. Signe fik endnu en gang pizza med skinke, jeg fik laks og kylling, mens Dann fik carpaccio og svinemørbrad. Signe fik ikke spist meget, men havde travlt med at lege. Signe er nu lagt i seng, men gider dog ikke sove. Klokken er 20.53 og vi håber, at hun snart overgiver sig efter endnu en fantastisk feriedag.

/Lene