Butter Chicken er en klassisk og utrolig velsmagende indisk karry ret. Serveres med fordel sammen med ris og godt brød.
Retten kan sagtens laves på en hverdag, da lagen kan forberedes om morgenen og resten om aftenen.
/Dann
Ingredienser – forberedelse af kylling
- 300 gram græsk yoghurt (2%)
- 2/3 tsk chiliflager
- 1½ tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk stødt sort peber
- 1 tsk salt
- 3 tsk garam masala
- 2 tsk spidskommen
- 4 tsk citronsaft – gerne friskt
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk (1-2 cm) ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 500 gram kyllingebryst (2-3 stk)
Ingredienser – færdiggørelse
- 50 gram smør
- Stegekombo
- 1 løg
- 1/2 dl fløde
- 40 gram palmesukker
- 1 ds (400 g) hakkede tomater
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
- Skræl og riv ingefæren
- Skræl og pres hvidløget
- Kom alle ingredienserne til kødet, på nær kyllingen op i en blender
- Blend i ca. 1 minut til det bliver en lind konsistens
- Skær kyllingerne ud i mundrette stykker (1½x1½ cm)
- Kom kyllingen og lagen over i en beholder
- Bland det hele godt
- Kom nu det hele i køleskabet i minimum 2 timer, men meget gerne i 24 timer
- Skræl og skær løget i stykker
- Varm en pande op til middelhøj (6/9) varme
- Svits løget
- Kom nu kødet med hele lagen på panden
- Tilsæt palmesukker
- Steg det i et par minutter
- Tilsæt smør og fløde
- Efter 10 minutter er kyllingen ikke længere rå
- Smag til med salt og peber
- Lad det simre ved svag (3/9) varme i minimum 20 minutter
- Retten er nu klar til servering
- Velbekomme!