Korma kylling karry

Korma kylling karry

Korma kylling er en dejlig krydret, men ikke stærk karry ret. Den kan spises af alle og er nem at lave.

Serveres med ris og brød.

Forberedelsen kan med fordel laves om morgenen og færdiggørelsen om aftenen. Skal der spares mere tid om aftenen, kan løget laves på forhånd også. Det kan eventuelt blendes, hvis der ikke må være synlige løg i maden (det er et hit hos vores 2-årige datter at gøre sådan).

/Dann

Ingredienser – forberedelse

  • 350 g kyllingbryst
  • 1½ tsk garam masala
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • ½ tsk chili flager
  • 1 lime
  • 1 knivspids kanel
  • ½ tsk korriander
  • 2 spsk vand
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk nelliker

Ingredienser – færdiggørelse

  • 2 løg
  • 400 ml kokosmælk
  • stegekombo

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i små stykker
  2. Pres limesaften ud i en beholder
  3. Kom yoghurten op i skålen
  4. Skræl ingefæren og hvidløbet
  5. Blend hvidløg, ingefær og vand til det bliver en lind pasta
  6. Kom hvidløg/ingefær pastaen i beholderen
  7. Bland alle de øvrige krydderier i beholderen
  8. Bland det hele godt rundt
  9. Stil nu kyllingen til at marinere i mindst 1 time, men gerne en hel eller halv dag
  10. Skær løgene i halve skiver
  11. Varm en pande op til mellemlav (4/9) varme og kom stegekombo på
  12. Brun løgene på en pande (mellemlav (4/9). Gerne under låg. Tager minimum 15 minutter til det bliver bløde brune løg
  13. Kom nu kyllingen med marianaden på og lad dem stege med i 3-5 minutter
  14. Kom kokosmælken ned på panden
  15. Få det op at koge
  16. Skru ned for temperaturen til lav (2//9) varme og lad det simre i minimum 15 minutter
  17. Retten er nu klar til servering
  18. Velbekomme!