Butter Chicken

Butter Chicken

Butter Chicken er en klassisk og utrolig velsmagende indisk karry ret. Serveres med fordel sammen med ris og godt brød.

Retten kan sagtens laves på en hverdag, da lagen kan forberedes om morgenen og resten om aftenen.

/Dann

Ingredienser – forberedelse af kylling

  • 300 gram græsk yoghurt (2%)
  • 2/3 tsk chiliflager
  • 1½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk stødt sort peber
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk garam masala
  • 2 tsk spidskommen
  • 4 tsk citronsaft – gerne friskt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk (1-2 cm) ingefær
  • 1 tsk gurkemeje
  • 500 gram kyllingebryst (2-3 stk)

Ingredienser – færdiggørelse

  • 50 gram smør
  • Stegekombo
  • 1 løg
  • 1/2 dl fløde
  • 40 gram palmesukker
  • 1 ds (400 g) hakkede tomater
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv ingefæren
  2. Skræl og pres hvidløget
  3. Kom alle ingredienserne til kødet, på nær kyllingen op i en blender
  4. Blend i ca. 1 minut til det bliver en lind konsistens
  5. Skær kyllingerne ud i mundrette stykker (1½x1½ cm)
  6. Kom kyllingen og lagen over i en beholder
  7. Bland det hele godt
  8. Kom nu det hele i køleskabet i minimum 2 timer, men meget gerne i 24 timer
  9. Skræl og skær løget i stykker
  10. Varm en pande op til middelhøj (6/9) varme
  11. Svits løget
  12. Kom nu kødet med hele lagen på panden
  13. Tilsæt palmesukker
  14. Steg det i et par minutter
  15. Tilsæt smør og fløde
  16. Efter 10 minutter er kyllingen ikke længere rå
  17. Smag til med salt og peber
  18. Lad det simre ved svag (3/9) varme i minimum 20 minutter
  19. Retten er nu klar til servering
  20. Velbekomme!