Skumfiduser. Mere skal der vel ikke siges? Det er ret nemt at lave, tager noget tid (men det meste er ventetid) og så smager det godt.
Et sikkert hit at spise eller til at smelte over et bål.
Opskriften kan varieres i det uendelige med smag og farver (som med bolcher) der tilsættes efter 1-2 minutter i mikseren.
/Dann
Ingredienser
- 1 dl vand
- 400 gram sukker
- 1 stang vanilje
- 20 blade husblas
- 150 gram flormelis
- 1 knivspids salt
- Koldt vand (til udblødning af husblas)
- 150 g glukose sirup
Udstyr
- Sukkertermometer
- Bordmikser
Fremgangsmåde
- Kom husblas bladene i blød i koldt vand. De skal have mindst 30 minutter
- Skær en vaniljestang over på den lange led
- Skrab vaniljekornene af
- Kom vand, glukose sirup, sukker, vaniljekorn og salt op i en gryde
- Når husblassen er klar varmes gryden op til 115 grader
- Hæld blandingen op i en skål i mixeren
- Kør mixeren på 4/5 hastighed (indkøring over 2 minutter) med piskeværktøjet
- Efter ca. 15 minutter bliver blandingen stiv (som når æggehvider piskes)
- Mens der piskes drysses der med en si flormelis i bunden af en bradepande
- Når massen er klar kommes den over i brandepanden og fordeles jævnt
- Drys flormelis (igen med en si) hen over blandingen
- Stil den til side i minimum 5 timer, men gerne natten over
- Tag skumfiduspladen ud af bradepanden (klistrer fast, så brug hænderne til siderne)
- Kom pladen op på et skærebræt
- Brug en pizzaskærer til at skære skumfiduserne ud
- Vend de enkelte stykker i flormelis, så de ikke klistrer
- Skumfiduserne er nu klar og kan spises straks eller gemmes i en lufttæt beholder
- Velbekomme!