Skumfiduser

Warning: Undefined variable $output in /customers/5/9/7/bleeker-pedersen.dk/httpd.www/blog/wp-content/plugins/codeautoescape.php on line 28 Warning: Undefined variable $output in /customers/5/9/7/bleeker-pedersen.dk/httpd.www/blog/wp-content/plugins/codeautoescape.php on line 81 Skumfiduser

Skumfiduser. Mere skal der vel ikke siges? Det er ret nemt at lave, tager noget tid (men det meste er ventetid) og så smager det godt.

Et sikkert hit at spise eller til at smelte over et bål.

Opskriften kan varieres i det uendelige med smag og farver (som med bolcher) der tilsættes efter 1-2 minutter i mikseren.

/Dann

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 400 gram sukker
  • 1 stang vanilje
  • 20 blade husblas
  • 150 gram flormelis
  • 1 knivspids salt
  • Koldt vand (til udblødning af husblas)
  • 150 g glukose sirup

Udstyr

  • Sukkertermometer
  • Bordmikser

Fremgangsmåde

  1. Kom husblas bladene i blød i koldt vand. De skal have mindst 30 minutter
  2. Skær en vaniljestang over på den lange led
  3. Skrab vaniljekornene af
  4. Kom vand, glukose sirup, sukker, vaniljekorn og salt op i en gryde
  5. Når husblassen er klar varmes gryden op til 115 grader
  6. Hæld blandingen op i en skål i mixeren
  7. Kør mixeren på 4/5 hastighed (indkøring over 2 minutter) med piskeværktøjet
  8. Efter ca. 15 minutter bliver blandingen stiv (som når æggehvider piskes)
  9. Mens der piskes drysses der med en si flormelis i bunden af en bradepande
  10. Når massen er klar kommes den over i brandepanden og fordeles jævnt
  11. Drys flormelis (igen med en si) hen over blandingen
  12. Stil den til side i minimum 5 timer, men gerne natten over
  13. Tag skumfiduspladen ud af bradepanden (klistrer fast, så brug hænderne til siderne)
  14. Kom pladen op på et skærebræt
  15. Brug en pizzaskærer til at skære skumfiduserne ud
  16. Vend de enkelte stykker i flormelis, så de ikke klistrer
  17. Skumfiduserne er nu klar og kan spises straks eller gemmes i en lufttæt beholder
  18. Velbekomme!