Pommes duchesse

Pommes duchesse

Kartoffelmos er en af Lenes favoritmåder at spise kartofler på. Her er der så tale om at tage kartoffelmos og lige hive det et niveau op.

Pommes duchesse er en elegant (og velsmagende) måde at servere kartofler på. Der er reelt tale om bagt kartoffelmos.

Det bliver lavet fra tid til anden herhjemme, men da det er lidt bøvlet, så er det ikke en hverdagsting.

/Dann

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 250 gram smør

Udstyr

  • Sprøjtepose
  • Tyl

Fremgangsmåde

  1. Forvarm en ovn på 200 grader
  2. Vask kartoflerne, så der ikke er jord på dem
  3. Kom dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre
  4. Ta smørret ud af køleskabet og skær det i nogle mindre klumper
  5. Forberede et par bageplader med bagepapir
  6. Skær kartoflerne midt over og tag indholdet over i en skål
  7. Kom smørret op i skålen
  8. Mos nu det hele til en god kartoffelmos
  9. Kom kartoffelmosen op i en sprøjtepose med en passende tyl
  10. Tryk nu kartoffelmosen ud på bagepapiret
  11. Nu kan de eventuelt kommes i køleskabet, hvis de skal serveres senere
  12. Varm dem i 10 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. De skal blive lidt brune i overfladen
  13. Pommes duchesse er nu færdig og serveres straks
  14. Velbekomme!