Cacio e pepe

Cacio e pepe

En fantastisk god og simpel ret, jeg første gang fik lavet for mig på en restaurant i Toscana. Først derefter havde jeg for alvor smagt den rigtigt, og jagten gik ind på at få den lavet selv.

Efter en del forsøg, så er det lykkedes at få samlet en super god ret, der varmt kan anbefales som en super smagfuld, enkelt og god ret.

En af mine favoritter.

/Dann

Ingredienser

  • 1 spsk sort peberkorn
  • 100 gram spaghetti
  • 30 gram pecorino ost
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Kom spaghettien på en sautepande
  2. Hæld vand over spaghettien så det lidt mere end dækker
  3. Tilsæt salt til vandet
  4. Kog spaghettien til den er 1½ minut fra at være al-dente. I mellemtiden fortsættes nedenfor.
  5. Knus peberkornene i en morter
  6. Varm en pande op på mellem (4/9) varme
  7. Kom olivenolien på panden
  8. Kom peberkorne på panden og lad dem varme igennem
  9. Når pastaen er lidt før aldente kommes den over i panden med peberkornene. Pastaen skal ikke drænes
  10. Kom en del af pastavandet over, så pastaen kan koges færdig (ca. 3 dl)
  11. Riv osten over pastaen
  12. Bland det hele godt rundt. Hvis saucen ikke er jævnet, så tilsæt lidt mere af pastavandet
  13. Retten er nu klar. Serveres med lidt mere knust peber og ost
  14. Velbekomme!