Vaniljeis er en klassiker i dessertkøkkenet. Den er super enkel og hvis den laves med rigtig vanilje på en Creme Anglaise, så smager den fantastisk. Vaniljeis er en klassiker hos os, og et sikkert hit til desserten
Enkelt og godt.
/dann
Ingredienser
- 5 dl fløde
- 2 dl sødmælk
- 6 æggeblommer
- 150 gram sukker
- 1 stang vanilje
Fremgangsmåde
- Kom fløde og mælk op i en kasserolle
- Flæk vaniljestangen ved at skære den op på midten på langs
- Skrab vaniljekornene ud af stangen
- Kom vaniljekornene og resterne fra vaniljestangen op i kasserollen
- Skru nu op til mellemhøj (5/9) varme for kasserollen
- Rør jævnligt i kasserollen så det ikke brænder på
- Når temperaturen af kasserollen når 85 grader, så skal den tages fra varmen. Det kan ses når der er små bobler i overfladen og der stiger damp op fra væsken
- Kom sukker og æggeblommer op i en skål
- Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen til det bliver stift
- Fjern vaniljestangen fra kasserollen
- Kom lidt af den varme væske fra kasserollen op i skålen med æggene og pisk godt rundt (hermed tempereres væsken)
- Pisk nu de to blandinger sammen til en i skålen
- Lad blandingen køle lidt af. Den kan evt. gemmes i køleskabet, hvis isen ikke skal laves med det samme
- Hæld blandingen på ismaskinen og kør til den er færdig (hvis væsken er lidt varm tager det 25-30 minutter)
- Kom isen over i en frysebeholder
- Kom isen i fryseren til den har sat sig (tager ca. 1½-2 timer)
- Isen er nu klar til at blive nydt
- Velbekomme!