Brændte mandler

Brændte mandler er en tradition omkring juletid. Det “skyder” op med små boder med brændte mandler på gader og stræder. Heldigvis er det relativt nemt at lave selv, og det kan (på samme måde som saltmandler) varieres i det uendelige med forskellige smagsstoffer.

De er relativt hurtige at lave, og smager godt. Altid et hit hos de små.

/Dann

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 200 gram sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne op i en wok eller en tykbundet gryde
  2. Skru op på mellemhøj (7/9) varme
  3. Rør løbende godt rundt i mandlerne gennem processen
    1. Først skal vandet koges fra sukkeret
    2. Herefter skal sukkeret begynde at smelte så det bliver til karamel
    3. Så skal mandlerne vendes rundt i karamellen
  4. Når alle mandlerne har fået noget karamel på sig, så er det tid til at tage dem fra varmen
  5. Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir
  6. Når mandlerne er kølet nok af til at de kan røres ved, så skilles alle “bunker” fra hinanden så det er enkelte mandler
  7. Når mandlerne er helt kølet ned kan de kommes på glas eller serveres straks
  8. Velbekomme!