Tomatsalat med løg og chili

Tomatsalat med løg og chiliDet er relativt sjældent, at vi laver salat som tilbehør til maden herhjemme. Det er primært en praktisk betragtning i at det tager tid at forberede og derfor er det ikke særligt meget i fokus. Men da vi alle (okay, nok mest de voksne) er rigtig glade for salat, så laver vi det engang imellem. Denne gang var det tid til at lave en meget smagfuld salat, der nærmest kan kaldes salsa. En smagfuld og kraftig blanding af tomat, jalapeno, løg og andre gode ting.

Salaten smager super godt for sig selv og sammen med retter, der har behov for et syrligt pust. Bemærk dog, at salaten godt kan være meget kraftig smagende, så hvis det er en forholdsvis mild ret, der skal bruges salat til, så kan denne ikke anbefales.

Salaten er allerede en fast del af vores madplan.

/Dann

Ingredienser

 • 4 tomater
 • 2 spsk jalapeno i skiver (fra glas). Alternativt 1-2 friske jalapeno frugter, der vaskes, skæres over og frøene fjernes.
 • 2 spsk limesaft
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber
 • 1 fed hvidløg
 • ½ stort løg

Fremgangsmåde

 1. Skræl og hak løget fint
 2. Skræl og hak hvidløget fint
 3. Vask og skær tomaten i fine stykker
 4. Hak chilien fint
 5. Bland alle ingredienserne i en skål
 6. Stil salaten på køl i 30 minutter for at smagene kan blandes
 7. Salaten er nu klar
 8. Velbekomme!