Nyt fjernsyn

Vi har længe gået og overvejet, om vi ikke skulle skifte fjernsynet ud med et nyt og smart. Indtil nu har vi været enige om, at vi ikke havde behov for et nyt fjernsyn. Det gamle virkede jo godt nok, selvom billedet var ved at være lidt dårligt… og så var det jo heller ikke en fladskærm. Men Dann er jo “lidt” nærrig, så indtil nu var det blevet ved tanken.

Mellem jul og nytår blev vi dog enige om, at det var tid til et nyt fjernsyn. Ikke fordi det gamle ikke virkede mere, men fordi vi begge gerne ville have et andet. Nu blev spørgsmålet så hvad måtte det koste og hvad var vigtigt?

Dann var ret hurtig enig med sig selv om, at det gerne måtte være med ambilight. En teknologi der desværre kun laves af Philips – de har sikkert et patent. Lidt mere snakken frem og tilbage førte til, at vi også gerne ville have en LCD skærm der var bagbelyst med LED. Omvendt var han for nærig til at betale for trådløst internet og ambilight i toppen af fjernsynet.

Det endte med det fjernsyn, der kan ses i billedserien nedenfor. Fjernsynet blev hentet i Føtex, og Dann kunne næsten ikke have det i bilen. Vi fandt det på tilbud til 9.999,- kr., og det var det sidste i butikken, vi købte. Da det kom hjem blev det først pakket ud dagen efter, og det blev hurtigt sat til og prøvet. Det viste sig, at vi var nødt til at ommøblere stuen lidt for at få plads til det nye fjernsyn – ellers fik vi ikke rigtig noget ud af ambilight funktionen. Så det har vi naturligvis gjort.

Det kan virke “lidt” mærkeligt at indrette stuen efter et fjernsyn, men efter at have prøvet ambilight funktionen i et par dage, er vi blevet meget glade for den. Det kan ikke helt beskrives, hvordan det gør oplevelsen bedre, men der er ingen tvivl om, at det virker. Hvis vi slår det fra, så er det en meget “dårligere” oplevelse at se fjernsyn, end når det er slået til. Den største ulempe er at vi nok er nødt til at købe Philips fjernsyn med ambilight resten af vores liv… Hvorvidt stuen fortsat skal se ud som den gør nu er lidt uklart, så vi venter lidt med at hænge fjernsynet op på væggen.

Vores harddiskoptager har desværre ikke en digitaltuner, så vi er begyndt at bruge den lidt mindre. Billedet med den digitale modtager i fjernsynet er nemlig synligt bedre end det billede, vi får fra den anloge modtager fra harddiskoptageren. Og når vi nu er ved det andet udstyr, der skal tilsluttes fjernsynet, så har vi været ude og købe nye komponentkabler til vores Wii. Det giver et mærkbart bedre billede på den nye skærm. Wii er naturligvis ikke HD eller noget der kommer i nærheden af det, men alligevel er billedet blevet væsentligt bedre.

Hvad endte det det så med? Jo, vi købte et 40PFL8664H/12 fjernsyn fra Philips. Under 4 cm dybt, 40″ stort, ambilight i siderne, rigtig god kontrast, hurtig opdatering og DVB-T og C tuner med MPEG4… og meget meget andet. Internet delen af fjernsynet har vi prøvet med et kabel  nogen gange, og det virker rigtig godt, men ikke godt nok til at vi vil til at trække et kabel. Omvendt er det helt fantastisk at tage et SD-kort ud af et kamera og sætte det direkte i fjernsynet – det ser helt fantastisk ud.. og for første gang kan vi se, at vores kamera har en dårlig opløsning sammenlignet med eksempelvis de bryllupsbilleder vores fotografer tog.

Efter et par måneder med det nye fjernsyn må jeg konkludere at ambilight i toppen af fjernsynet ville være rigtig fedt, men omvendt er det trådløse internet ikke noget jeg savner… men måske vi var endte med at bruge YouTube på fjernsynet, hvis der var trådløst internet. Signe kan i hvert tilfælde godt lide at se musikvideoer på YouTube.

Med et nyt stort fjernsyn i huset, så er vi faktisk blevet lidt glade for, at huset har en alarm installeret. Ellers ville vi nok være lidt bekymret for om det forsvandt, når vi ikke er hjemme…. ja næsten alle har et stort faldskærms fjernsyn i dag, men det er nyt for os.

Signe har ikke sagt så meget til det nye fjernsyn. Den største ændring for hende var at stuen så anderledes ud fra den ene dag til den anden. Hun blev meget overrasket, da hun gik ind i stuen og det ikke så ud som det plejer. Da vi havde det gamle fjernsyn, måtte hun gerne røre ved skærmen, men det må hun ikke ved det nye da det er lidt mere følsomt over for fingre og mest vigtigt, så kan det vælte ned over hende. Derfor har hun lært, at hun ikke må røre ved fjernsynsbordet, og det er faktisk gået rigtig godt med det.

Det gamle fjernsyn står nu på ekstraværelset og venter på at vi finder ud af, hvad vi skal gøre med det… og nej inden nogen kommer med soveværelset som et forslag, så har vi for længst besluttet os for, at der ikke skal være et fjernsyn i soveværelset. Soveværelset er hvor man sover og eventuelt læser. Film, videospil, TV osv skal ske i et andet rum. Indtil nu er det kun stuen der har været “udsat” for et fjernsyn, og vi har ikke følt et behov for, at det skal være anderledes.

Alt i alt er vi rigtig glade for vores nye fjernsyn. Billedet står super skarpt. Specielt DR HD er helt fantastisk! Vi er glade for at vi langt om længe tog os pengene til at skifte det gamle 28″ fjernsyn ud med noget større og bedre. Det var et godt køb.

Så indtil vi eventuelt finder ud af hvad der skal ske med det gamle fjernsyn, så må vi “nøjes” med at nyde det nye fjernsyn.

/Lene & Dann

3 thoughts on “Nyt fjernsyn

  1. Hej

    Jeg bruger min PC’s HDMI-udgang til mit TV’s HDMI-indgang.
    Tager 1 minut at sætte op og datteren er totalt vild med Youtube og lign. på det store TV.

Der er lukket for kommentarer.