Så kom fjernsynet på internettet

Vores WET610NSiden vi købte det nye fjernsyn har jeg været lidt træt af, at det ikke havde trådløst netværk indbygget. Jeg var, og er, for nærig til at betale de mange ekstra penge, det ville koste at få det trådløst netkort i fjernsynet. Lang om længe besluttede jeg mig for at gøre noget ved det.

Jeg kiggede på to løsninger. Dels en løsning hvor netværksignalerne blev sendt over strømledningerne rundt i huset og dels en løsning, hvor jeg købte en wifi-to-ethernet bridge. Efter lidt overvejelser endte jeg med at gå efter en bridge løsning. Det virkede som det mest fremadrettede og det eneste sted, hvor jeg var sikker på, at det kunne flyttes rundt på tværs af strømfaser. Som tænkt så gjort.

Den 23. juli fik jeg leveret en WET610N fra Linksys. Det skulle helst være den fra Linksys, da jeg så var 110% sikker på at det fungerede samme med vores router, der også er fra Linksys. Dette skyldes primært, at vi brugee en trådløs standard hjemme hos os, der hedder “n”. Dette er endnu ikke en officiel standard, så der kan være forskelle mellem leverandører. For at undgå dette valgte jeg den samme leverandør som routeren.

Det skulle være ligetil at få det til at virke… men det var det ikke. Efter flere timers forsøg og hjælp fra en rigtig venlig mand fra Linksys, måtte vi give op. Jeg tænkte dog, at jeg lige ville prøve at flashe firmwaren. Det virkede – selvom det var samme udgave af firmwaren, der lå på boksen i forvejen. Mærkeligt, men sandt. Så i stedet for at tage ti minutter, så brugte jeg en hel aften på det.

Betydningen af alt det her er at vores fjernsyn nu kan gå på internettet. Det betyder konkret, at det kan vise billeder fra Flickr og endnu mere vigtigt afspille videoer fra Youtube. Det sidste er vigtigt, da Signe er rigtig glad for musikvideoer med tegnefilm (“Jeg er en glad lille cowboy”, “Min kat den danser tango” osv.). Dem har hun før set på en computerskærm, men nu kan vi vise hende dem på den store skærm.. det synes vi begge er ret smart.

Alt i alt har vi nu fået den funktion, vi har ønsket os til fjernsynet, men som vi ikke ville betale for. Vi har selvfølgelig stadig betalt for den, men det var en meget billigere løsning, end at få det direkte fra Philips.

/Dann

One thought on “Så kom fjernsynet på internettet

Der er lukket for kommentarer.