30 år

Dagen måtte jo komme. Efter at have brugt lidt tid foran spejlet med en lup for at lede efter de grå hår, må jeg konstatere at jeg endnu ikke kan finde dem. Jeg synes heller ikke jeg føler mig ældre end i går. På trods af det har jeg rundet et skarpt hjørne:  jeg er nemlig blevet 30 år gammel.

Det mest mærkelige for mig ved at blive 30 er, at jeg ikke længere er “ung”. Hele mit liv har jeg altid været den yngste: den yngste, der læste HD på min årgang, den yngste leder i min ledergruppe, den yngste medarbejder i min afdeling, etc. etc.. Men her i løbet af de sidste par år, er der begyndt at ske noget. Jeg er ikke længere den yngste i alt, hvad jeg gør. Det skal jeg lige lære. På den måde er det at blive 30 jo ikke noget skelsættende, men det er alligevel for mig en markering af, at jeg ikke længere er yngst. Her sker der alligevel noget mentalt, når man skifter det første ciffer ud i ens alder – fra 2 til 3. Jeg er blevet et årti ældre.

Så på mange måder en helt almindelig dag…. og så alligevel. Og hvordan gik dagen så?

Hvordan gik dagen?

Dagen startede med at jeg blev vækket med sang og gaver af Signe og Lene. Her fik jeg to rigtig flotte tegninger fra Signe og et helt sæt tøj (jakke, bukser, skjorte og slips) fra Lene. Nogle rigtig gode gaver. Efter lidt tid hvor vi hyggede os, var det tid til at komme igang. Jeg havde nemlig en tid klokken 09:00 hos Barberen, hvor jeg skulle klippes og barberes.

Nybarberet tog vi alle tre en tur op af strøget til Bruuns galleri, hvor vi endte med at få en rigtig god brunch på Kong Kaffe. Signe fik en “børnebrunch”. Der var selvfølgelig alt for meget mad, men den var fyldt med ting, som Signe rigtig godt kan lide. En rigtig hyggelig brunch, hvor vi fik lov til at sidde i et hjørne helt for os selv – det var jo stadig relativt tidligt på dagen.

På vej op af strøget gik vi lige forbi det sted, hvor Lene havde købt jakkesættet, da jeg så kunne få lagt bukserne op og bytte jakken til størrelsen mindre, der sad lidt bedre. Det er et rigtig flot sæt, som jeg glæder mig meget til at have på i årene fremover.

Efter vores brunch tog vi hjemad og havde en rigtig hyggelig eftermiddag herhjemme (hvor jeg lige fik tid til en lur… man er jo ved at være gammel) mens Signe sov til middag. Da Signe vågnede tog vi afsted igen mod Århus.

Denne gang skulle vi på Jensens Bøfhus, hvor vi skulle mødes med mine forældre for at fejre min fødselsdag. Vi endte med at få en overraskende god middag (jeg havde ikke så høje forventninger til kvaliteten, men valgte stedet så Signe også kunne få en god oplevelse) og noget rigtig hyggeligt selskab. Efter en rigtig god middag tog vi hjem til os for at få kaffe og kage. Her fik jeg også en rigtig flot jakke af mine forældre i gave, samt en rigtig god gave fra min farmor og farfar.

Omkring 20:20 kom Signe i seng (1½ time senere end normalt) og vi hyggede os lidt mere med kage og kaffe. Faktisk en rigtig speciel kage – nemlig min yndlingskage, som Lene i dagens anledning havde lært at lave. Den opskrift skal nok komme på hjemmesiden på et tidspunkt.

Nu, hvor dagen er ved at være slut, er jeg taknemmelig. Det blev en meget mere rolig 30 års fødselsdag, end jeg havde forestillet mig for 5 år siden. Ingen store fester eller lignende. Tilgengæld var det en dag med min nærmeste familie, hvor vi hyggede os rigtig meget og hvor jeg fik nogle rigtig gode gaver. Jeg kunne faktisk ikke finde på en bedre måde at holde fødselsdag på.

På lørdag kommer Lenes familie på fødselsdagsbesøg, og det glæder vi os rigtig meget til.

Tak for en fantastisk dag.

/Dann

9 thoughts on “30 år

 1. P.S.

  Tusind tak for de mange hilsner jeg fik pr. mail, telefon eller SMS i går. Det varmer rigtig meget.

  /Dann

 2. Du har altså haft nogle grå hår i et stykke tid nu, men man skal kigge godt efter 🙂

  Tillykke med fødselsdagen skat.

  Knus din Lene

 3. Lene har taget et par billeder af Signe mens hun lavede tegningerne til mig. De kan ses her i dette lille slideshow:

 4. Mange gange tillykke!
  Jeg har dog ikke set de grå hår på dig heller. Jeg kommer åbenbart ikke SÅ tæt på!

 5. Jeg kan rigtig godt lide billede 2, hvor hun har set sutten lidt ud til siden i munden!
  Det er friskt gjort….

 6. I lørdags havde vi besøg af Lenes side af familien. Det var en rigtig hyggelig dag hvor der blev snakket, spist og spillet Wii.

  Det endte også med at jeg fik 2 x 2 manchetknapper og en rigtig god flaske rødvin.

  En rigtig rigtig god dag med nogle gode gaver. Tak for det.

  /Dann

 7. I går havde vi besøg af et par venner. De var ikke inviteret til fødselsdag, men alligevel fik jeg en rigtig god gave: en kogebog med Jamie Oliver.

  Endnu en rigtig hyggelig dag og en god gave. Tak.

  /dann

 8. I dag var min storebror og kæreste på besøg for at sige tillykke. Det lykkedes os heldigvis at overtale dem til at blive til aftensmad plus det løse. Endnu en rigtig hyggelig aften der ikke var planlagt.

  Jeg fik de hjemmesko jeg havde ønsket mig længe og fik ikke mindst et gavekort til at købe en bog jeg ønsker mig, men som desværre er udsolgt fra forlaget – derfor gavekortet så jeg kan lave en bestilling.

  Det betyder alt i alt at jeg nu ikke længere har nogle “personlige” ønsker tilbage – der er gjort rent bord til min 30 års fødselsdag. Fantastisk! Nogle gaver der ramte helt perfekt og så ikke mindst en masse hyggelige dage med familier og venner.

  Tænk sig hvis alle fødselsdage bliver lige så gode.

  /Dann

Der er lukket for kommentarer.