Signe er startet i dagpleje

Mandag i sidste uge (15. juni 2009) skulle Signe i dagpleje for første gang. Klokken 08:00 blev Signe derfor afleveret for første gang. Vi aftalte, at Signe skulle være der til hun blev ked af det, sulten eller træt. Efter 1½ time skrev dagplejemoderen, at hun nu skulle hentes.

Signe hyggede sig rigtig meget den første dag, og hun var ikke ked af det, da far gik. Det var nok mest far, der var rigtig rigtig ked af det, da han efterlod Signe hos en anden. Tænk sig at en anden skal være sammen med Signe mere end jeg(/vi) er. Når jeg lige om lidt starter på arbejde igen, så er jeg mere væk fra Signe, end jeg er sammen med hende. Det er en kæmpe omvæltning fra at have været sammen med hende i alle hendes vågne timer.

Heldigvis blev Signe rigtig glad for at se mig, da jeg hentede hende igen. Det hjælper lidt på det. Det hjælper også på det, at dagplejemoderen er rigtig god. Jeg er helt tryg ved, at hun skal passe Signe – det eneste jeg er ked af er, at jeg ikke skal være sammen med hende. Det er ikke uden en knude i maven, at jeg siger farvel til Signe, når hun bliver afleveret om morgenen.

Det var planen at Signe skulle i dagpleje igen om tirsdagen, men dagplejemoderen lagde sig syg og var først klar igen i mandags (dvs. en uge efter). Det betød, at Signe lige havde en bonusuge sammen med far derhjemme… dejligt.

Dagplejerne har en tradition om at mødes hver 14. dag i en legestue. Det sker for vores tilfælde om mandagen. Det passede med, at det var Signes anden dag i dagpleje, at der var legestue. Ikke nok med at det var legestue, det var også den årlige bedsteforældre dag.

Derfor tog Signe, mormor og jeg i legestue klokken 09:30 og var der indtil ca. klokken 11:30, hvor vi tog hjem igen.  Det var en utrolig hyggelig dag i nogle helt fantastiske faciliteter. Det skal Signe nok blive rigtig rigtig glad for. Nedenfor er der et par billeder fra dagen. Tirsdag blev Signe afleveret i dagpleje klokken 09:10 og kom hjem igen omkring 12:00.

I dag skulle Signe for første gang sove i dagplejen. det betød at hun blev afleveret klokken 09:20, hvorefter hun legede med de andre børn (specielt en der hedder Rasmus) indtil klokken 12:00, hvor de spiste (Signe fik lidt grød). Herefter blev Signe lagt ud og hun sov et par timer. Da hun vågnede skrev dagplejemoderen til mig for, at jeg skulle hente hende.

Da jeg hentede Signe i dag var det med åbne arme, at hun kastede sig i min retning og gav mig en stor krammer. En fantastisk fornemmelse!

Det bliver spændende at se, hvordan det går de næste par dage. På mandag går det løs på arbejde for mig, men hvis vi ikke når at få kørt Signe helt ind, så har Lene heldigvis mulighed for at blive hjemme et par dage for at få det helt på plads.

Signe bliver stor, og det er tydeligt at mærke i maven, når hun ikke er hjemme, men bliver passet hos andre.

/Dann

2 thoughts on “Signe er startet i dagpleje

Der er lukket for kommentarer.