Dagplejemor til Signe

Signe har lige haft 6 måneders fødselsdag. Nærmest som en fødselsdagsgave fik vi i ugen inden besked på, at Signe nu har fået en plads i dagplejen i Hørning.

Vi har været på besøg hos dagplejemoderen. Hun var rigtig sød og vi kunne se at de andre børn, som hun tog sig af, rigtig godt kunne lide hende. Det tog vi som et godt tegn, og sagde derfor ja tak til pladsen (i Hørning er pladsgarantien gældende for dagplejen og ikke vuggestue).

Det er en mærkelig fornemmelse, at Signe snart skal starte i dagpleje. Der er kun én måned til hun skal starte.Planen er så at jeg har 14 dage inden jeg skal starte på arbejde, og på den måde kan hun lære, at det er et helt OK sted at være uden hverken far eller mor. Vi starter med at hun er der kort tid, og tager så hver dag lidt længere tid.

Signe kommer til at være sammen med 3 andre børn fra 8 måneder og op til 3 år (der starter de i børnehave). Det betyder at hun kommer til at få nogle nære legekammerater. Vi er sikre på, at hun nok skal få det rigtig godt.

I virkeligheden er det nok mest forældrene der får det sværest. For mit vedkommende kan jeg allerede nu mærke, at jeg har det svært, når jeg er væk en dag med overnatning fra Signe, også selvom hun er sammen med Lene. Jeg savner hende. Det bliver mærkeligt at aflevere hende til en “fremmed”, der skal tage sig af vores lille pige, mens mor (forhåbentligt) og far (helt sikkert) er på arbejde. Og så skal vi slet ikke tale om, at hun er væk fra mor og far det meste af den tid hun er vågen 🙁

Desværre ligger dagplejemoderen så langt væk, at det tager 45-60 minutter for os at gå derhen. Det betyder, at vi skal bruge bilen for at aflevere og hente hende. Det kan blive et problem, når jeg skal en dag til København, som jeg jo skal mindst en gang pr. uge. Heldigvis er der gode åbningstider. Vi kan aflevere Signe fra 07:15 og hente hende igen indtil 17:00. Det er vi ret glade for.

Hun bliver altså hurtig stor.

/Dann

7 thoughts on “Dagplejemor til Signe

 1. Det kommer lidt an på hvad du mener med “selve Hørning”, men det ligger ca. lige så langt væk fra Skanderborgvej som vi gør, bare på den anden side.

  /Dann

 2. tillykke med pladsen. Vi valgte jo også dagpleje, og det er vi rigtigt glade for, der er altså mere ro, og mindre virvar 🙂 Håber Signe tager det i stiv arm.

  Mht gåturen, så kan i jo bytte det ud med cykel inden alt for længe, fra de er 8-9 mdr er børn store og stærke nok til at sidde i cykelstol, så går det jo lidt hurtigere! 🙂

 3. Hej Hanne og Henrik,

  Det var en rigtig god idé, som vi vil spørge til når vi skal til “indslusningssamtale”. Så vidt vi har forstået skal vi selv medbringe barnevogn, bleer, mad osv osv, og det kan være svært at gøre på en cyckel. Men kan vi få lov til at lade det blive der, så er der muligheder.

  Tak for tippet. Vi håber det bliver muligt.

  At vi så samtidig kan få noget motion er et ekstra plus. “Win-win situation” som de siger i Punkt 1 reklamerne.

  /Dann

Der er lukket for kommentarer.