En weekend med psykologi

Lørdag morgen begynder uret at larme 06:30. Det er ca. samme tid som når jeg har en arbejdsdag i Århus, men heldigvis lidt senere end når jeg har en arbejdsdag i København.

Årsagen til at uret ringer denne lørdag morgen er ikke arbejde, men derimod min nye fritidsinteresse. Jeg skal til Ålborg for at deltage i to dages forelæsninger om psykologi (denne gang er det personlig- og udviklingspsykologi den ene dag og metode den anden dag).

Lørdag starter undervisningen først klokken 10:00, men i går var jeg lige et smut forbi Bilka i Skalborg for at købe lidt ind til huset (der blev købt et par lamper til loftet i de to værelser vi ikke bruger i øjeblikket). Lørdag aften gik turen igen hjem og i morges ringede uret nok engang så jeg kunne komme til Ålborg (denne gang startede vi klokken 09:00).

Lige nu sidder jeg så i en pause i undervisningen og tænkte at det var på sin plads med en opdatering på hvordan det går med det.

Og hvordan går det så med sådan en weekend med psykologi? Ja, først og fremmest så er det super spændende at være med til. Jeg er ude hvor jeg ikke kan bunde. Jeg har ingen baggrundsvinden som jeg kan bruge som standard. Jeg har ikke et overblik over området og ved hvilken detaljer jeg lige nu beskæftiger mig med. Ja kort sagt så ved jeg ingen ting om det…. og det er på samme tid dybt frustrerende og super fedt.

Dybt frustrerende da jeg virkelig skal kæmpe for at følge med, og hvis jeg (som i dag) ikke er super godt forberedt, så har jeg til tider svært ved at følge med i diskussionen i klassen. Specielt min mangel på baggrundsvinden er et problem. Hvor jeg normalt kan citere et hav af teoretikere inden for det samfundsvidenskabelige område, så har jeg intet inden for psykolog. Det betyder at jeg konstant må stille spørgsmål når nogen siger noget. Der er ingen faglig indforståethed, ingen jargon jeg kender til og det hemmelige håndtryk har jeg heller ikke fået lært endnu.

Super fedt da jeg har en masse at lære og det virker utroligt spændende. Det er nogle spændende diskussioner og mentale tankerækker der skal stilles op. Det har indtil nu været tæt på filosofi, men samtidig med et videnskabeligt fokus (ikke fordi filosofi ikke er videnskab) med undersøgelser og den slags. Det er utroligt lærerigt at få bøjet mit hoved på en ny måde. At tage herfra og mærke at man er træt efter at være blevet udsat for nye ting. Det er spændende.

Kort fortalt så glæder jeg mig meget til at blive klogere på dette fagområde og jeg håber virkelig at jeg har tiden til at holde fast i studiet og har evnerne til at holde ud indtil mit hoved lærer helt nye måder at tænke på.

Psykologi er spændende.

/Dann

One thought on “En weekend med psykologi

Der er lukket for kommentarer.