Chili – shawarma style

Chilisauce - Shawarma style

Jeg har længe været på jagt efter en god chili sauce. Ja faktisk har jeg mange forskellige I mit arsenal. Denne smager som på et godt shawarma sted, og er stærkt inspireret af en opskrift fra Gunni på grullguru.dk.

Chilisauce til shawarma er en klassiker og den går jo næsten godt til alt. Den kan holde sig I et par uger, men det har aldrig været muligt at efterprøve.

/Dann

Ingredienser

  • 1 glas soltørret tomater I olie (280 g / 140 g drænet)
  • 4 spsk tørret chiliflager
  • 0,5 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 140 g. tomatpure
  • Raspolie

Fremgangsmåde

  1. Hæld den overskydende olie fra de soltørrede tomater over I en skål
  2. Blend de soltørrede tomater til en ensartet masse
  3. Kom de soltørrede tomater op I skålen med olien og tilsæt alle de andre ingredienser på nær raspolie
  4. Rør nu rigtig godt rundt
  5. Bland ½ dl olie I blandingen
  6. Kom nu blandingen I køleskabet I 1-2 timer under låg
  7. Hvis der er olie på toppen af blandingen, så er den klar, hvis der ikke er olie på toppen, så tilsæt enndnu ½dl olie og gentag procesen
  8. Chilisaucen kan nu kommes på glas
  9. Den skal så I køleskabet I 2-3 dage før den er rigtig god
  10. Saucen er nu klar til servering
  11. Velbekomme!