Syltet ingefær

Syltet ingefær

Syltet ingefær er mest kendt til brug ved Sushi, men det er en rigtig spændende frisk smag der kan bruges enten I eller som tilbehør til mange retter. Den er også nem at farve ved at tilsætte lidt eks. rødbedde eller lignende.

Opskriften kan varieres ved tilsætelse af smagsgivere I eddiken/glasset.

/Dann

Ingredienser

  • 80g ingefær
  • 1½ dl sukker
  • 1½ dl eddike

Udstyr

  • Mandolinjern
  • Glas med låg (jeg bruger Weck)

Fremgangmåde

  1. Skræl ingefæren
  2. Kør ingefæren til tynde skiver på mandolinjernet (jeg bruger 0,75 mm)
  3. Kom ingefæren op I glaset
  4. Kom eddike og sukker op I en gryde
  5. Varm gryden til det koger og sukkeret er opløst
  6. Hæld eddikeblandingen over ingefæren til det dækker
  7. Ingefæren “poppper op” til toppen af væsken. Det er helt OK, det falder ned når det står lidt
  8. Kom låg på
  9. Sæt I køleskabet I et døgns tid
  10. Den syltede ingefær er nu klar til at blive brugt
  11. Velbekomme!