Hjemmelavet ribsgele er mest for sjov og så fordi vi har ribs I haven. Var det ikke tilfældet, ja så ville vi helt ærligt bare købe det på glas.
Men det er nu lidt sjovt når der laves rødkål at tænke tilbage på sommeren og hvordan det kommer fra ens egen have.
/Dann
Ingredienser
- Atamon
- 1000 g ribs
- 400 g vand
- Sukker (mængden afhænger af hvor meget saft der laves. Typisk ca. 500 gram.)
Udstyr
- Glas til at gemme gelen I (vi bruger Weck glas). Skal kunne lukkes luftæt
Fremgangsmåde
- Vask ribsene I vand
- Kom ribsene op I en gryde
- Tilsæt vandet I en gryde
- Lad dem koge under låb I 20 minutter
- Hæld nu saften over I en anden gryde gennem en fin si, så det kun er væsken der kommer over
- Vej saften. For hvert 100 gram saft skal der bruges 75 gram sukker
- Tilsæt sukkeret og rør godt rundt
- Kog væsken og få den til at simre ved mellem (5/9) varme i 40 minutter
- Skold glassene og lågene gelen skal gemmes I med kogende vand (lad dem eventuelt være nedsynket I kogende vand et stykke tid
- Rens glassene med lidt atamon. Det er super vigtigt de er sterile
- Kom nu saften fra gryden over I glassene
- Kom hurgitgt lå på og få det forseglet
- Køl geleen ned (gerne I køleskabet)
- Hvis det er glas der laver undertryk, så kan de dagen efter gemmes på et mørkt og kølligt sted (behøver ikke være køleskabet. De holder sig I ca. 6 måneder
- Ribsgelen er nu klar til at blive gemt
- Velbekomme!