Ribsgele

Ribs gele

Hjemmelavet ribsgele er mest for sjov og så fordi vi har ribs I haven. Var det ikke tilfældet, ja så ville vi helt ærligt bare købe det på glas.

Men det er nu lidt sjovt når der laves rødkål at tænke tilbage på sommeren og hvordan det kommer fra ens egen have.

/Dann

Ingredienser

  • Atamon
  • 1000 g ribs
  • 400 g vand
  • Sukker (mængden afhænger af hvor meget saft der laves. Typisk ca. 500 gram.)

Udstyr

  • Glas til at gemme gelen I (vi bruger Weck glas). Skal kunne lukkes luftæt

Fremgangsmåde

  1. Vask ribsene I vand
  2. Kom ribsene op I en gryde
  3. Tilsæt vandet I en gryde
  4. Lad dem koge under låb I 20 minutter
  5. Hæld nu saften over I en anden gryde gennem en fin si, så det kun er væsken der kommer over
  6. Vej saften. For hvert 100 gram saft skal der bruges 75 gram sukker
  7. Tilsæt sukkeret og rør godt rundt
  8. Kog væsken og få den til at simre ved mellem (5/9) varme i 40 minutter
  9. Skold glassene og lågene gelen skal gemmes I med kogende vand (lad dem eventuelt være nedsynket I kogende vand et stykke tid
  10. Rens glassene med lidt atamon. Det er super vigtigt de er sterile
  11. Kom nu saften fra gryden over I glassene
  12. Kom hurgitgt lå på og få det forseglet
  13. Køl geleen ned (gerne I køleskabet)
  14. Hvis det er glas der laver undertryk, så kan de dagen efter gemmes på et mørkt og kølligt sted (behøver ikke være køleskabet. De holder sig I ca. 6 måneder
  15. Ribsgelen er nu klar til at blive gemt
  16. Velbekomme!