Romesco sauce er en glimrende dip eller smagsgiver i en burger eller lignende. Dens klassiske smag af røget peberfrugt er ikke til at tage fejl af. Dertil kan metoden jo varieres i det uendelige til at lave alle mulige smagskombinationer.
Det er både nemt og hurtigt at lave, og så smager det godt. Kan klart anbefales.
/Dann
Ingredienser
- 2 peberfrugter
- 4 hvidløg
- 2 tomater
- 1 rød chili
- 1½ rødløg
- 100 gram mandler
- 2 dl olivenolie
- ½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 dl sherry eddike
Fremgangsmåde
- Forbered en bageplade med bagepapir
- Fjern skallen fra hvidløg og rødløg
- Kom peberfrugterne, hvidløget, tomaterne, chilien og rødløget på bagepladen
- Kom bagepladen ind i en forvarmet ovn på 250 grader.
- Hold øje med farven. Når grøntsagerne i ovnen begynder at blive mørke og få lidt sorte pletter, så er de færdige og skal ud
- Fjern stilkene fra peberfrugterne, når de kommer ud fra ovnen (skær fra toppen så væsken ikke løber ud – den skal bruges)
- Skær toppen af chilien
- Kom alt andet der har været i ovnen over i en blender sammen med chili og pebergrugterne
- Kom nu mandlerne på bagepladen
- Varm mandlerne i ovnen på 200 grader i 4-5 minutter
- Kom mandlerne direkte fra ovnen og over i blenderen
- Tilsæt de øvrige ingredienser til blenderen
- Blend til det bliver en lind masse (tilsæt eventuelt mere olie eller vand, hvis den bliver for fast, og husk den bliver mere fast, når den bliver kold)
- Smag til med eddike, salt og peber
- Kom saucen på glas
- Saucen er nu klar til servering, men det anbefales at den kommes på køl en times tid, så den ikke er varm
- Velbekomme!