Gateau marcel

Gateau marcel

Chokolade kage er en lækker dessert. Gateau marcel er en chokoladekage, der er halv bagt og halv crème. Det smager fantastisk og kan med fordel kombineres med lidt colis og en god is.

Og tænke sig, så er det en kage helt uden mel.

/Dann

Ingredienser

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram mørk chokolade
  • 6 past æggeblommer (=1 dl)
  • 6 past æggehvider (= 2 dl)

Udstyr

  • 8 weck glas a 180-200 ml

Fremgangsmåde

  1. Knæk chokoladen
  2. Skær smøret i nogle stykker
  3. Smelt chokoladen og smørret sammen over et vandbad
  4. Del sukkeret i to lige store dele
  5. Pisk æggehviderne stive og drys undervejs den anden del af sukkeret ned, så det bliver marengs agtigt
  6. Pisk æggeblommerne og den ene dele af sukkeret til en æggensaps i en skål
  7. Pisk nu det smeletede smør og chokolade ind i æggesnapsen
  8. Fold de to blandinger sammen til en
  9. Fordel nu halvdelen af dejen i bunden af glassene (eller brug en bradepande med bagepair)
  10. Bag glassene i en forvarmet ovn på 175 grader i 30 minutter (de vokser og falder sammen undervejs)
  11. Tag glassene ud af ovnen og lad dem køle ned
  12. Når de er kølet ned fordeles den resternde dej i glassene
  13. Stil glassene på køl i en times tid (eller mere)
  14. Kagen er nu klar til servering
  15. Velbekomme!