Romesco sauce

Romesco sauce

Romesco sauce er en glimrende dip eller smagsgiver i en burger eller lignende. Dens klassiske smag af røget peberfrugt er ikke til at tage fejl af. Dertil kan metoden jo varieres i det uendelige til at lave alle mulige smagskombinationer.

Det er både nemt og hurtigt at lave, og så smager det godt. Kan klart anbefales.

/Dann 

Ingredienser

  • 2 peberfrugter
  • 4 hvidløg
  • 2 tomater
  • 1 rød chili
  • 1½ rødløg
  • 100 gram mandler
  • 2 dl olivenolie
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl sherry eddike

Fremgangsmåde

  1. Forbered en bageplade med bagepapir
  2. Fjern skallen fra hvidløg og rødløg
  3. Kom peberfrugterne, hvidløget, tomaterne, chilien og rødløget på bagepladen
  4. Kom bagepladen ind i en forvarmet ovn på 250 grader.
  5. Hold øje med farven. Når grøntsagerne i ovnen begynder at blive mørke og få lidt sorte pletter, så er de færdige og skal ud
  6. Fjern stilkene fra peberfrugterne, når de kommer ud fra ovnen (skær fra toppen så væsken ikke løber ud – den skal bruges)
  7. Skær toppen af chilien
  8. Kom alt andet der har været i ovnen over i en blender sammen med chili og pebergrugterne
  9. Kom nu mandlerne på bagepladen
  10. Varm mandlerne i ovnen på 200 grader i 4-5 minutter
  11. Kom mandlerne direkte fra ovnen og over i blenderen
  12. Tilsæt de øvrige ingredienser til blenderen
  13. Blend til det bliver en lind masse (tilsæt eventuelt mere olie eller vand, hvis den bliver for fast, og husk den bliver mere fast, når den bliver kold)
  14. Smag til med eddike, salt og peber
  15. Kom saucen på glas
  16. Saucen er nu klar til servering, men det anbefales at den kommes på køl en times tid, så den ikke er varm
  17. Velbekomme!