Korma kylling er en dejlig krydret, men ikke stærk karry ret. Den kan spises af alle og er nem at lave.
Serveres med ris og brød.
Forberedelsen kan med fordel laves om morgenen og færdiggørelsen om aftenen. Skal der spares mere tid om aftenen, kan løget laves på forhånd også. Det kan eventuelt blendes, hvis der ikke må være synlige løg i maden (det er et hit hos vores 2-årige datter at gøre sådan).
/Dann
Ingredienser – forberedelse
- 350 g kyllingbryst
- 1½ tsk garam masala
- 3 fed hvidløg
- 1 dl yoghurt
- ½ tsk salt
- ½ tsk gurkemeje
- 2-3 cm frisk ingefær
- ½ tsk chili flager
- 1 lime
- 1 knivspids kanel
- ½ tsk korriander
- 2 spsk vand
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk nelliker
Ingredienser – færdiggørelse
- 2 løg
- 400 ml kokosmælk
- stegekombo
Fremgangsmåde
- Skær kyllingen i små stykker
- Pres limesaften ud i en beholder
- Kom yoghurten op i skålen
- Skræl ingefæren og hvidløbet
- Blend hvidløg, ingefær og vand til det bliver en lind pasta
- Kom hvidløg/ingefær pastaen i beholderen
- Bland alle de øvrige krydderier i beholderen
- Bland det hele godt rundt
- Stil nu kyllingen til at marinere i mindst 1 time, men gerne en hel eller halv dag
- Skær løgene i halve skiver
- Varm en pande op til mellemlav (4/9) varme og kom stegekombo på
- Brun løgene på en pande (mellemlav (4/9). Gerne under låg. Tager minimum 15 minutter til det bliver bløde brune løg
- Kom nu kyllingen med marianaden på og lad dem stege med i 3-5 minutter
- Kom kokosmælken ned på panden
- Få det op at koge
- Skru ned for temperaturen til lav (2//9) varme og lad det simre i minimum 15 minutter
- Retten er nu klar til servering
- Velbekomme!