Brunch i en skål lyder lidt skørt indtil det prøves. Kartoffelmos, bacon og æg i et glas. Det smager godt.
Første gang vi prøvede det, var vi meget i tvivl om det ville blive godt, men derefter er det blevet et hit at lave. Nemt at forberede dagen før, og så lave det i sous vide på dagen.
/Dann
Ingredienser (til èn)
- 1 æg
- 8-10 bacon stykker
- 1/2 knivspids salt
- Lidt flagsalt
- 1 knivspids hvid peber
- 1 knivspids sort kværnet peber
- 1/2 knivspids Muskatnød
- 50 gram kartoffel
- 15 gram smør
- Evt. lidt mælk
Udstyr
- Weck glas, 200 ml
- Gummiring og låg til glas
- Sous vide stick
Fremgangsmåde
- Kog kartoffel mør i vand uden salt
- Mos nu kartoflen sammen med smørret. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis det skal bruges for at ramme den rigtige konsistens
- Bland muskatnød, hvid peber og salt i
- Kom nu kartoffelmosen ned i bunden af et Weck glas. Sørg for at der er plads til ægget og låget.
- Steg baconstykker på en pande
- Når de er kølet lidt ned kommes baconstykkerne oven på kartoffelmosen i glasset
- Glasset kan nu kommes i køleskabet, hvis ønsket
- Slå et æg ud i glasset (eller lav ægget pocheret, hvis det skal gå stærkt)
- Kom gummibånd og låg på glasset. Luk med to klemmer.
- Kom glasset ned i et vandbad
- Varm glassene i sous vide badet ved 62,5 grader i 2 timer eller mere til æggene har sat sig
- Åbn glassene
- Drys lidt flagsalt og knust peber over toppen
- Serveres straks
- Velbekomme!