Brunch skål

Brunch skål

Brunch i en skål lyder lidt skørt indtil det prøves. Kartoffelmos, bacon og æg i et glas. Det smager godt.

Første gang vi prøvede det, var vi meget i tvivl om det ville blive godt, men derefter er det blevet et hit at lave. Nemt at forberede dagen før, og så lave det i sous vide på dagen.

/Dann

Ingredienser (til èn)

  • 1 æg
  • 8-10 bacon stykker
  • 1/2 knivspids salt
  • Lidt flagsalt
  • 1 knivspids hvid peber
  • 1 knivspids sort kværnet peber
  • 1/2 knivspids Muskatnød
  • 50 gram kartoffel
  • 15 gram smør
  • Evt. lidt mælk

Udstyr

  • Weck glas, 200 ml
  • Gummiring og låg til glas
  • Sous vide stick

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoffel mør i vand uden salt
  2. Mos nu kartoflen sammen med smørret. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis det skal bruges for at ramme den rigtige konsistens
  3. Bland muskatnød, hvid peber og salt i
  4. Kom nu kartoffelmosen ned i bunden af et Weck glas. Sørg for at der er plads til ægget og låget.
  5. Steg baconstykker på en pande
  6. Når de er kølet lidt ned kommes baconstykkerne oven på kartoffelmosen i glasset
  7. Glasset kan nu kommes i køleskabet, hvis ønsket
  8. Slå et æg ud i glasset (eller lav ægget pocheret, hvis det skal gå stærkt)
  9. Kom gummibånd og låg på glasset. Luk med to klemmer.
  10. Kom glasset ned i et vandbad
  11. Varm glassene i sous vide badet ved 62,5 grader i 2 timer eller mere til æggene har sat sig
  12. Åbn glassene
  13. Drys lidt flagsalt og knust peber over toppen
  14. Serveres straks
  15. Velbekomme!