Brunede kartofler

Brunede kartoflerBrunede kartofler er klassisk tilbehør til julemiddagen hos os. Der bliver spist mange af dem, men det er en tradition at skulle have de søde, karamelliserede kartofler på bordet.

De er ret nemme at lave, så det er bare om at klø på den ene gang om året.

/Dann

Ingredienser

  • 85 g sukker (1 dl)
  • 25 g smør
  • 1 kg pillede, kolde små, faste kartoffel
  • 4 spsk vand (½ dl)

Fremgangsmåde

  1. Dryp kartoflerne af (gælder både hvis det er fra glas eller egne der er kølet ned i køleskabet). De skal være kolde
  2. Bland vand og sukker i en skål
  3. Varme en pande op med mellem høj (7/9) varme
  4. Tilsæt vand og sukker blandingen
  5. Lad sukkeret smelte uden omrøring
  6. Tilsæt herefter smørret og lad det smelte på panden
  7. Når smørret er smeltet og begynder at bruse op, så er det klar
  8. Kom kartoflerne på panden
  9. Brun kartoflerne i ca. 10 min. Vend forsigtigt i dem ved at “kaste” panden. Tilsæt evt. lidt vand hvis kartoflerne begynder at blive tørre
  10. Kartoflerne er nu klar, og skal helst serveres straks
  11. Velbekomme!