Chokolademousse

ChokolademousseChokolademousse har været en fast dessert når vi er i Frankrig. I Danmark er den aldrig rigtig slået igennem hos os, før vi fandt ud af at den fanatiske ikke var så svær at lave…. Ja okay, det har faktisk taget nogle forsøg at finde frem til den helt rigtige opskrift.

Opskrifter der kun har haft vand og chokolade er forsøgt, og meget meget andet. Til sidst blev det en meget klassisk udgave, der faldet bedst i vores smag herhjemme.

Det er en lækker dessert, der bestemt er værd at lave. Dertil kan den også laves på forhånd, hvilket gør den smart til når der er gæster i huset. Smager godt og er nem at lave.

/Dann

Ingredienser

  • 100 gram mørk chokolade
  • 25 gram smør
  • 4½ pasteuriserede æggehvider
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • ½-1 spsk. kakaopulver
  • 250 ml. fløde

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen i grove stykker
  2. Kom chokoladen op i en skål
  3. Tilsæt smørret til skålen
  4. Kom skålen over et vandbad
  5. Rør løbende rundt med et piskeris indtil det er helt smeltet og sovsen bliver helt blank
  6. Stil nu chokoladen til side, så den ikke er på varmen
  7. Pisk æggehviderne til de er næsten stive
  8. Drys sukkeret ned til æggehviderne og pisk til æggehviderne er stive og sukkeret ikke “knaser”
  9. Pisk forsigtigt salt og æggeblommerne ned til æggehviderne
  10. Bland nu stille og roligt de piskede æg sammen med chokoladen så det bliver en samlet blanding
  11. Hæld chokolademoussen over i det fad, der skal bruges til servering
  12. Kom husholdningsfilm på fadet
  13. Stil nu fadet I køleskabet til dagen efter
  14. Chokolademoussen er nu klar til at blive gjort færdig
  15. Pisk fløden til flødeskum
  16. Kom flødeskummet over chokolademoussen som et “ekstra lag”
  17. Drys med kakaopulver på toppen
  18. Chokolademoussen er nu klar til at blive serveret
  19. Velbekomme