Chokolademousse har været en fast dessert når vi er i Frankrig. I Danmark er den aldrig rigtig slået igennem hos os, før vi fandt ud af at den fanatiske ikke var så svær at lave…. Ja okay, det har faktisk taget nogle forsøg at finde frem til den helt rigtige opskrift.
Opskrifter der kun har haft vand og chokolade er forsøgt, og meget meget andet. Til sidst blev det en meget klassisk udgave, der faldet bedst i vores smag herhjemme.
Det er en lækker dessert, der bestemt er værd at lave. Dertil kan den også laves på forhånd, hvilket gør den smart til når der er gæster i huset. Smager godt og er nem at lave.
/Dann
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade
- 25 gram smør
- 4½ pasteuriserede æggehvider
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 50 gram sukker
- 1 knivspids salt
- ½-1 spsk. kakaopulver
- 250 ml. fløde
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen i grove stykker
- Kom chokoladen op i en skål
- Tilsæt smørret til skålen
- Kom skålen over et vandbad
- Rør løbende rundt med et piskeris indtil det er helt smeltet og sovsen bliver helt blank
- Stil nu chokoladen til side, så den ikke er på varmen
- Pisk æggehviderne til de er næsten stive
- Drys sukkeret ned til æggehviderne og pisk til æggehviderne er stive og sukkeret ikke “knaser”
- Pisk forsigtigt salt og æggeblommerne ned til æggehviderne
- Bland nu stille og roligt de piskede æg sammen med chokoladen så det bliver en samlet blanding
- Hæld chokolademoussen over i det fad, der skal bruges til servering
- Kom husholdningsfilm på fadet
- Stil nu fadet I køleskabet til dagen efter
- Chokolademoussen er nu klar til at blive gjort færdig
- Pisk fløden til flødeskum
- Kom flødeskummet over chokolademoussen som et “ekstra lag”
- Drys med kakaopulver på toppen
- Chokolademoussen er nu klar til at blive serveret
- Velbekomme