Chokoladekage er og bliver en traditionel og god kage. Denne variant er super hurtig at lave og smager rigtig godt.
Ingredienser – kagen
- 235 gram sukker
- 3 æg
- 1,5 dl mælk
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk vanillesukker
- 2 spsk kakao pulver
- 2½ spsk bagepulver
- 150 gram smør
- 1 knivspids salt
Ingredienser – glasuren
- 110 gram flormelis
- 1 spsk vand
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en lille kasserolle
- Kom æg og sukker op i en skål
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding
- Bland vanilje, kakaopulver og bagepulver i skålen
- Pisk nu mælken i dejen
- Pisk melet i dejen
- Pisk det smeltede smør i dejen
- Kom bagepapir i en bradepande (eller smør en bradepande)
- Hæld dejen over i bradepanden
- Bag kagen 35 minutter i en forvarmet ovn på 190 grader på den næst nederst rille
- Lad kagen køle af til den bliver kold
- Pisk flormelis og vand godt sammen
- Spred glasuren ud på toppen af kagen
- Når glasuren er tørret, er kagen klar til servering
- Kagen er nu klar til at blive spist
- Velbekomme!