Churros

Churros

Churros er en spansk kage, der laves i frituren. Den er overraskende nem at lave og smager super godt.

Kagen bliver næsten lavet som en fast del af ”menuen” når vi alligevel har frituren fremme.

Ingredienser – churros

  • 250 gram hvedemel
  • 2 spsk oliven olie
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml vand
  • 1,5 tsk bagepulver
  • (fritureolie)

Ingredienser – kanelsukker

  • Sukker 2 dl
  • Kanel 1 spsk

Fremgangsmåde

  1. Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål
  2. Lav kanelsukker ved at blande sukker og kanel
  3. Varm frituregryden op til 175 grader
  4. Kog vandet
  5. Rør vand, olivenolie og de tørre ting sammen
  6. Bliv ved med at røre sammen til det har en ensartet konsistens
  7. Kom dejen i en sprøjtepose – med “tyl”
  8. Varm olien op
  9. Pres dejen ud i olien – klip af undervejs. Det skal gøres af flere omgange i frituren, da den ikke må blive overfyldt
  10. Hver omgang churros steges 3-4 min til de bliver gyldne
  11. Efter stegning dryppes de af og vendes i kanelsukker
  12. De er nu færdige, og smager allerbedst, hvis de spises friske
  13. Velbekomme