Churros er en spansk kage, der laves i frituren. Den er overraskende nem at lave og smager super godt.
Kagen bliver næsten lavet som en fast del af ”menuen” når vi alligevel har frituren fremme.
Ingredienser – churros
- 250 gram hvedemel
- 2 spsk oliven olie
- 1/2 tsk salt
- 400 ml vand
- 1,5 tsk bagepulver
- (fritureolie)
Ingredienser – kanelsukker
- Sukker 2 dl
- Kanel 1 spsk
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål
- Lav kanelsukker ved at blande sukker og kanel
- Varm frituregryden op til 175 grader
- Kog vandet
- Rør vand, olivenolie og de tørre ting sammen
- Bliv ved med at røre sammen til det har en ensartet konsistens
- Kom dejen i en sprøjtepose – med “tyl”
- Varm olien op
- Pres dejen ud i olien – klip af undervejs. Det skal gøres af flere omgange i frituren, da den ikke må blive overfyldt
- Hver omgang churros steges 3-4 min til de bliver gyldne
- Efter stegning dryppes de af og vendes i kanelsukker
- De er nu færdige, og smager allerbedst, hvis de spises friske
- Velbekomme