Stege kombo

Stege komboGennem lang tid har vi brugt smør, olie eller flydende stegemargarine herhjemme, når vi skulle bruge fedtstof på en pande eller i bunden af en gryde. Det er alt sammen slut nu. Vi har nemlig fundet en fantastisk god idé, der blev nævnt i forbifarten af en bekendt. Hvorfor ikke bare lave sin egen flydende stege kombo? Ja, det lyder enkelt og det er det også.

Vi har nu altid denne stege kombo stående i en sprøjteflaske i skabet, så den er klar til al vores madlavning. Den får et hurtigt ryst inden brug, og så er det ellers bare igang. Om det er specielt sundere end det vi gjorde før, tør jeg ikke sige, men det er i hvert tilfælde nemt og lidt tilfredsstillende at slippe for at købe den nemme genvej med en masse spændende tilsætningsstoffer i supermarkedet.

Nem og hurtig stege kombo, der kan holde sig i hvert fald en måned.

/Dann

Ingredienser – 400 ml

  • Fast smør – vi bruger 250 gram til en flaske, der kan holde 400 gram
  • Rapsolie – 200 ml

Fremgangsmåde

  1. Smørret klares (kom smørret i en kasserolle og sæt den på meget lav varme. Smøret smelter nu og en del af det “synker” til bunden. Det er det øverste, vi skal bruge)
  2. Fjern forsigtigt med en ske urenheder på overfladen
  3. Hæld det klarede smør over i flasken
  4. Hæld rapsolie op til flasken er fyldt op (bemærk at det skal være i et blandingsforhold på 1:1)
  5. Ryst flasken godt
  6. Lad indholdet køle af
  7. Stege komboen er nu færdig
  8. God fornøjelse med at bruge den!