Bleekers Rødvinssauce

Bleekers RødvinssauceEn af de første ting jeg lavede, da jeg forsøgte mig med selv at lave mad, var en hjemmeopfundet rødvinssauce. Den blev lavet første gang, da Lene og jeg stadig boede hver for sig. Lenes mor skulle komme på besøg, og vi havde lovet at stå for aftensmaden. Det endte med at blive en ret stor succes. Faktisk var dette den første opskrift, jeg lavede (på nær et par stykker, da jeg boede hjemme hos mine forældre) og skrev ned. Det endte med, hvad vi selv synes er en rigtig god rødvinssauce. Eller retter en rødvinssauce inspireret sovs. Derfor også navnet Bleekers Rødvindsauce da det egentlig ikke er en klassisk rødvinssauce i den kulinariske verden, men for os er det en helt klassisk rødvindsauce.

Saucen er ret nem at lave, men det tager en hel del tid (alt under fire timer er problematisk). Den smager super godt og vi kan godt lide at spise den til oksekød og kartofler. Den er allerede en del af vores madplan, og har været det i mange år. Faktisk har den også været på hjemmesiden i mange år, idet vi lige siden begyndelsen har haft en sektion med opskrifter under “Om os” afsnittet på hjemmesiden. Jeg syntes dog, at nu var tiden kommet til at flytte den fra denne del af hjemmesiden over til et blog-indlæg og ikke mindst til at give opskriften på rødvinssauce en opdatering, så den passer med de andre opskrifter på hjemmesiden.

/Dann

Ingredienser

 • 3 spsk olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk stødt sort peber
 • 3 spsk tørret dild
 • 1/2 spsk tørret basilikum
 • 2 terninger oksekøds bouillon
 • ½ dl rødvinseddike
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 tsk (dijon) sennep
 • 2 løg
 • 1 rød peber frugt
 • 400 ml. rødvin
 • 500 ml mœlk

Fremgangsmåde

 1. Skræl og hak løget fint
 2. Skræl og hak hvidløget fint
 3. Vask og hak peberfrugten fint
 4. Kom olien, salt, peber, dild, basilikum, boulionterninger, rødvindseddike, timian og sennep op i en kasserolle
 5. Varm kasserollen op til mellem varme (6/9) og lad det simre i et minut
 6. Tilsæt de hakkede løg og svits dem med i kasserollen i fem minutter under løbende omrøring
 7. Tilsæt den røde peber og lad det koge med i 5 minutter
 8. Tilsæt rødvin og lad det begynde at koge
 9. Skrud ned på lav (2/9) varme og lav det simre i 1½ time
 10. Tilsæt mælken under opvarmning til mellem varme (6/9) og rør kraftigt og konstant
 11. Lad det buldre koge i ca. 2 minutter
 12. Lad det simre i en time eller mere indtil serveringen
 13. Server i sovsevarmer
 14. Velbekomme!