Microsoft Windows 8 er kommet ind i mit liv: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 med Fatboy opladerDet skete første gang tilbage i november, hvor min gamle Android mobil skulle udskiftes. Denne gang skulle det ikke være endnu en Android, som det har været de sidste par gange. I stedet havde jeg besluttet mig for at det skulle være en Windows Phone 8. Faktisk var jeg slet ikke i tvivl.

De første par PDA’er jeg havde, var godt nok af mærket Palm, men allerede tilbage i 2002 blev min Palm skiftet ud med en iPaq med Windows Mobile. Selvom der bestemt er mange uheldige ting at sige om de gamle Windows Mobile enheder, så må jeg ærligt sige, at jeg var super glad for dem. Efterhånden som PDA’er og telefoner blev integreret, var der derfor heller ikke nogen tvivl hos mig. Jeg skulle have en telefon med Windows Mobile. Det blev til et langt bekendtskab med HTC, der i en del år var på Windows og så på et tidspunkt, da Microsoft nærmest trak sig ud af markedet, endte på Android.

Selvom jeg har været super for Android på mine telefoner, har der været en masse gange, hvor jeg har tænkt ”øv, det kunne jeg på min Windows Mobile dims”. Da Windows Phone 8 derfor var kommet på markedet, var der ingen tvivl om, hvad min næste telefon skulle være.

Valget faldt på en Nokia Lumia 920. Det var lidt svært at sige farvel til HTC, men Nokia havde gjort det godt med deres Windows telefoner og den bedste telefon, jeg nogensinde har haft, er min gamle Nokia 6310i. Derfor måtte jeg prøve Nokia igen.

Trådløs opladning er smart

En lille bonus feature ved telefonen, som jeg, rent hardwaremæssigt, er blevet rigtig glad for, er den trådløse opladning. Jeg har en lille fatboy pude, der ligger på mit skrivebord. Når telefonen skal lades op, er det kun nødvendigt at ligge telefonen på puden. Da jeg købte puden tænkte jeg, at det var lidt noget pop, men jeg er faktisk blevet utroligt glad for denne funktion. Mellem møder i løbet af en travl arbejdsdag er det sjældent at jeg får sat i et stik, men når jeg har den lille fatboy pude på bordet, ryger den altid derpå og jeg har masser af strøm hele dagen.

Batterilevetiden er god

Løsningen med den trådløse opladning er dog ikke kritisk, da telefonen holder fantastisk god strøm. Alle mine tidligere smartphones har ikke kunnet klare en hel arbejdsdag uden en opladning. Min Nokia Lumia kan klare lidt mere end et døgn uden en opladning. Der er dog en undtagelse hertil, og det er når jeg benytter 4G til data og tale. Det bruger en del mere strøm, og så kan den kun klare en normal dag. Her er det så super smart med den løbende trådløse klatladning.

Fantastisk telefon

Efter at have haft telefonen i over et halvt år må jeg sige, at jeg er imponeret. Den virker bare. Skydrive og Microsoft Office integrationen er imponerende. Specielt OneNote, som jeg bruger konstant, virker fantastisk på telefonen. OneNote på iOS eller på Android kommer ikke i nærheden af den brugeroplevelse, der er på telefonen. Mail, kalender og kontaktpersoner virker også super godt.

Den eneste ulempe jeg indtil nu rigtig har fundet Windows Phone er selve telefonen. Her vil jeg gerne kunne trykke et nummer ind og lave en fonetisk søgning på samme måde som Android. Det kan man ikke på Windows Phone. Det er dog en vanesag, men alligevel en feature, jeg savner.

Foruden software delen er hardwaren også rigtig god. Alene det faktum at der er en kameraknap (som Microsoft kræver, der skal være) er super, super godt. Det er en feature, der har manglet på alle andre telefoner. At billederne på Nokia Lumia 920 også er fantastisk gode, gør det bare endnu bedre. Faktisk har jeg ikke brugt vores kamera særligt meget, siden jeg fik min telefon.

Der er nok Apps til mig

Et af de mange kritikpunkter, der er fremført mod Windows Phone 8, er manglen på Apps. Jeg skal være den første til at medgive det lave antal. Men når det så er sagt, så har jeg ikke manglet en eneste ting. Alt det jeg bruger er der.

Det største irritationsmoment er, at jeg endnu ikke har fundet en ordentlig applikation til podcasts. Dette var dog også et problem på Android efter Google annoncerede, at de ikke længere ville supportere Google Listen.

Alt i alt må jeg konstatere, at jeg er spuer glad for såvel telefonen som Windows Phone 8.

/Dann

One thought on “Microsoft Windows 8 er kommet ind i mit liv: Nokia Lumia 920

Der er lukket for kommentarer.