En ny sæson med Djurs Sommerland er startet

Det skete godt nok i sidste weekend, men der var Dann på kursus hele weekenden. Derfor måtte vi væbne os med tålmodighed og først begive os til Djurs Sommerland i den netop overståede weekend. Baseret på erfaringerne fra sidste år, har vi allerede købt årskort og forventer, at de vil blive brugt flittigt.

Lige siden Signe fik besked på, at vi skulle i Djurs Sommerland i den kommende weekend, har hun gået og glædet sig. Hun har kigget meget på oversigtskortet fra sidste år og fortalt om, hvad hun gerne ville prøve.

Da den store dag endelig indfandt sig, var hun mere end klar til at komme af sted. Hele turen derop spurgte hun “er vi der snart?” Det startede inden vi var ude af Hørning, hvilket var et meget tydeligt tegn på, at hun glædede sig, da hun udmærket vidste hvor vi var og at der var meget langt.

Da vi kom derop var hun naturligvis glad og vi lavede en aftale, som vi tit gør, når vi er på tur. Signe må bestemme hvad hun vil prøve, men jeg må bestemme hvornår vi skal hjem, hvornår (og hvad) vi skal spise og den slags ting. Det endte med at vi sammen prøvede en stor rutsjebane med nogle både, hvor hun skulle være sammen med en voksen. Herefter prøvede vi en anden rutsjebane, som krævede en voksen for at hun måtte prøve det. Herefter gik det meste af dagen med at forældrene kunne kigge på Signe, mens hun selv prøvede tingene. Hun prøvede alt fra radiobiler til klatrestativer.

Signe er helt tydeligt blevet større siden sidste år. Sidste år var der ganske få ting hun sidst på sæsonen måtte og turde prøve selv. I år var det alt, der skulle prøves selv. Mor og far skulle kun med der, hvor det var nødvendigt. Det er fantastisk for os at se, hvordan hun har flyttet sig til at blive en stor pige, der kan og vil selv – også i Djurs Sommerland.

For mig er det fantastisk at se, hvordan Signe nu kan og vil endnu flere ting. Jeg glæder mig til at tage af sted til Djurs Sommerland mange gange med hende og se hvordan hun skal mere og mere selv. Selvom det er fantastisk at se hendes udvikling, så kan jeg også mærke at det er lidt at give slip, da det sidste år var os, der skulle prøve ting sammen, så er det nu Signe der skal prøve ting, mens jeg må se på. Hun bliver godt nok stor.

I løbet af sæsonen er jeg sikker på at vi tager til Djurs Sommerland et utal af gange. Jeg glæder mig til hver eneste gang, jeg skal derop med Signe. Faktisk glæder jeg mig altid til at være på tur med Signe. Det at opleve hendes glæde for verden er fantastisk, og det smitter. Om den næste tur lige bliver Djurs Sommerland, Randers Regnskov, Zoologisk Have eller noget helt tredje ved jeg ikke, men jeg er sikker på det bliver godt.

/Dann

P.S. Nedenfor er der lidt billeder, vi tog på dagen: