Jeg øver mig i øjeblikket på at blive bedre til at bage forskellige slags brød. Derfor ønsker jeg mig blandt andet også en bog om bagning i julegave. Lige nu eksperimentere jeg med nogle store grovboller og noget ciabatta. Grovbollerne er gode, men de kan blive endnu bedre, så den opskrift må vente lidt endnu. Opskriften på ciabatta er dog helt som den skal være, og derfor kommer opskriften her.
Brødet blev startet fredag aften og blev lavet færdig til aftensmaden i går. Det smagte rigtig godt og lige som det skulle. Lene mener, at det smager bedre end foccacia. Det er jeg nu ikke helt enig i, men det har en anden smag, der også er super god. Det er et rigtig godt supplement.
Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt ciabatta.
/Dann
P.S. Jeg er begyndt at bruge bagerens procentformel til mine brødopskrifter. Derfor står der en procentsats i parentes.
Ingredienser
- 500 gram hvedemel (100%)
- 460 ml vand (92%)
- 1½ tsk salt (5%)
- 1 tsk tørgær (0,2%)
- 1 spsk olivenolie (3%)
Fremgangsmåde
- Bland salt og mel i en skål
- Rør gøren ud i vandet til det er helt opløst
- Bland olivenolien i vandet
- Rør vandet ind i melet til det er blandet godt sammen
- Stil den våde dej til at hæve under låg i 18 timer ved stuetemperatur
- Fold dejen et par gange i skålen
- Kom bagepapir på en ovnplade
- Kom dejen ud på bagepapiret og form et fladt aflangt brød
- Drys mel over brødet
- Lad det hæve under et viskestykke i yderligere 2 timer
- Bag brødet i en forvarmet ovn på 200 grader i 40 minutter
- Lad det hvile på en bagerist i minimum 15 minutter
- Velbekomme!
3 thoughts on “Ciabatta”
Der er lukket for kommentarer.