Grovboller

GrovbollerJeg øver mig i øjeblikket på at blive lidt bedre til at bage. Her i weekenden fik jeg en fantastisk mulighed for det. Sneen gjorde nemlig, at vi aflyste en planlagt tur til supermarkedet. Derfor skulle vi lave mad af det, vi havde herhjemme. Desværre havde vi ikke mere brød, og det er ellers noget vi altid plejer at spise til frokost sammen med Signe.

Derfor var jeg så heldig at jeg lørdag morgen skulle bage noget brød. Jeg valgte selvfølgelig at prøve noget nyt, og denne gang faldt valget på grovboller. Det endte med nedenstående opskrift, der er blevet prøvet en gang siden allerede.

Resultatet blev rigtig godt, og kan bestemt anbefales. Det er helt sikkert noget vi kommer til at lave jævnligt.

/Dann

P.S. Ved opgørelsen af ingridienserne står der en procentsats i parentes. Den stammer fra bagerens procentformel, som jeg begyndte at bruge, da jeg lavede ciabatta.

Ingredienser

  • 65 gram havregryn (10%)
  • 160 gram fuldkornshvedemel (25%)
  • 5 dl vand (75%)
  • 1 pak tørgær (2%)
  • 1½ tsk salt (1,4%)
  • 500 gram hvedemel (75%)

Fremgangsmåde

  1. Kom gær, fuldkornshvedemel, salt, havregryn og vand i en skål
  2. Rør godt rundt i skålen
  3. Lad skålen hvile i ca. 15 minutter
  4. Tilsæt resten af melet og rør det ud
  5. Ælt dejen i ca. 5 minutter
  6. Stil dejen til at hæve under låg i ca. 1 time og 20 minutter ved stuetemperatur
  7. Forbered en ovnplade med et bagepapir
  8. Form nogle kugler af dejen og placer dem på ovnpladen
  9. Lad de færdige boller hæve i 30 minutter
  10. Pensle dem med vand
  11. Bag bollerne 35 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader
  12. Når bollerne er taget ud, skal de hvile på en bagerist i minimum 15 minutter inden de spises
  13. Velbekomme

One thought on “Grovboller

Der er lukket for kommentarer.