Lene har altid været ret glad for tomatsuppe. Derfor laver vi fra tid til anden noget tomatsuppe, som vi spiser med nudler. Vi plejer at købe noget fra Knorr, som vi så pifter lidt op. Sidste gang vi gjorde det blev jeg enig med mig selv om, at det da ikke kunne være så svært at lave en varm tomatsuppe, så som sagt så gjort. Ingredienserne blev købt og suppen lavet. Lene, der er husets overdommer, når det kommer til tomatsuppe uden chili, kunne god lide den, så den må være godkendt. Det er altid et godt tegn, når man får besked på at lave det igen en anden gang.
Opskriften er måske en smule overkompliceret – jeg er sikker på at man kan fjerne en del af ingredienserne uden at tage alt for meget af smagen. Det vil jeg prøve næste gang, og hvis det bliver bedre, kommer der en kommentar her på siden.
vh
Dann
Ingredienser
- 2 ds (800 gram) flåede tomater
- 1 løg
- 140 gram koncentreret tomat
- 300 ml mælk
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 grøntsagsbouilion
- 1 spsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk estragon
- ½ tsk paprika
- 1 tsk peber
- 1 tsk salt
- 1/3 rød peber
- 2 dl suppenudler
Fremgangsmåde
- Blend tomaterne så der stadig er lidt “klumper”
- Hak løget meget fint
- Hak hvidløget
- Svits hvidløg og løg i olien til de er gennemsigtige.
- Skru ned for varmen og tilsæt de blendede tomater og rør godt rundt
- Tilsæt tomat pure og bouillon. Rør godt rundt indtil bouillonterningen er opløst
- Tilsæt de øvrige krydderier og rør rundt
- Hak den røde peber fint og tilsæt den suppen
- Få suppen i kog og lad den herefter simre i 15-20 minutter
- Tilsæt suppenudlerne og lad suppen koge/simre i yderligere 10 minutter
- Suppen er nu klar til at blive serveret.
- Server suppen i en dyb tallerken eller en portionsskål
- Drys lidt basilikum over den hvis du vil pynte den lidt
- Velbekomme
Vi har prøvet at lave selve tomatsuppen på en ny måde, og det kan klart anbefales.
Ingredienser
Fremgangsmåde