Vores nye hus

Det ser ud til at vores hushandel er ved at falde på plads. Der mangler stadig et par detaljer, men vi er ret sikre på at det nok skal gå i orden. Derfor er det tid til at indfri et gammelt løfte om at fortælle lidt mere om huset i Magnoliahaven.

Vores nye rækkehus er endnu ikke bygget færdigt, men de arbejder på sagen. Huset er i to etager og har et flat tag. Der er ingen kælder. Det er på 124 kvm i guldareal. Der er guldvarme på begge etager, så vi slipper for at have radiatorer stående. Det er både godt for varmeregningen og for udnyttelsen af pladsen.

Overetagen har fire værelser samt et badeværelse. Vi planlægger at bruge det ene værelse som soveværelse, et til kontor, et til pultekammer og så er der meget passende et i overskud som vi kan bruge til en familieforøgelse. Det kan måske virke som lidt overdrevet at bruge et værelse til pultekammer, men da vi ikke har andet “smid ting herind” plads, så er det den eneste løsning her på kort sigt. Vi har nemlig både et kælderrum og et loftsværrelse til vores lejlighed i dag. Begge værelser er ret godt fyldt op, så vi får brug for pladsen.

Jeg tror vi får problemer med skabspladsen idet mit tøj fylder ret meget i skabet (jakkesæt fylder meget), men vi har jo et værelse i overskud, så det skal nok gå.

Stueetagen består af et toilet med en vaskesøjle (tørretumbler og vaskemaskine) samt en entré. Derudover er der et køkken og en stue, der hænger sammen med en lille gang men dog uden døre. Køkkenet er af mærket Multi-Form. Vaskemaskinen, tørretumbleren, opvaskemaskinen og køle-/fryseskabet er alle fra Siemens. Der er masser af plads i køkkenet – mere end vi umiddelbart tror vi får brug for. Det bliver en ny fornemmelse. Indtil nu har vi fravalgt en opvaskemaskine for at have mere skabsplads. Det kompromis behøver vi ikke længere. Nu har vi masser af plads.

Til huset er en carport samt en ikke overdækket parkeringsplads. Til carporten er der også et lille redskabsrum på et par kvadratmeter. Fra såvel køkkenet (der vender mod den side hvor carporten er) og fra stuen er der en dør (foruden hoveddøren) der kan åbnes så man kan komme ud på de terasser der er anlagt foran og bagved huset. Haven (rullegræs og en hæk der plantes) er også anlagt når vi overtager det.

Haven er ikke verdens største. Grunden er i nærheden af 180 kvm. Det passer mig rigtig godt da vi har mulighed for at komme lidt ud, uden at der er for meget at holde.

Rækkehuset er ikke et enderækkehus, hvilket betyder at vi ikke kan gå rundt om huset. Det betyder at græsslåmaskinen skal trækkes gennem huset når der skal slås græs. Det skal vi nok finde ud af.

Geografisk ligger huset i Hørning i et område, der er under opførsel med primært rækkehuse. Det betyder at der i en periode vil være byggestøj derude, men det er kun i løbet af det første års tid. Vejen ind til området er ikke specielt stor i dag, men der er planlagt en udvidelse i løbet af de kommende år.

Der er ikke alt for langt (under 1 km) til såvel tog som bus. Skal der købes ind kan det gøres med en gåtur på 15-20 minutter, eller vi kan køre dertil. Hørning har faktisk en del butikker.

Huset er nyt, der er alt med. Det passer os rigtig godt da vi ikke har noget at tage med. Køkkenet kan vi rigtig godt lide. Vasken har en kant der ikke går op over bordpladen, opvaskemaskinen og køle/fryseskabet er indbygget så det ligner skabe. Krydderihylden er bag en låge. Emhætten er også ret diskret sat op.

Overtagelsesdatoen er sat til 1. august 2008. Altså om små to måneder fra nu. Det giver os god tid til at pakke lejligheden sammen og få den gjort klar til fraflytning. Vi glæder os rigtig meget til vi kan overtage huset. Vi håber at de sidste par ting falder på plads, da vi ikke kan finde på et bedre sted at bo for os.

På trods af at alt ikke er faldet på plads, så har jeg snydt lidt idet flytningen af vores bredbåndsforbindelse samt telefoni allerede er bestilt. Man skal jo nødigt undvære 🙂

Vi skriver igen om huskøbet, når nogle af de sidste småting falder på plads.

/Dann

P.S. Fik jeg nævnt at vi glæder os